tiistai 19. helmikuuta 2019

Kouvola / Killan perinnepaasi

Puolustusvoimat, jos mikä, on organisaatio, missä perinteillä on suuri merkitys. Niin pitää ollakin, koska perinteet luovat yhteenkuuluvuutta eri sukupolvien välille. Perinteet ovat merkittävässä roolissa, kun joudutaan tiukkoihin paikkoihin. Ne osaltaan luovat myös tarvetta puolustaa itselle ja muille tärkeitä arvoja. Juuri tällaisesta syystä Vekaranjärven varuskuntaan on pystytetty Killan perinnepaasi, joka on päivän kohteemme.
Killan perinnepaasi (Kuva Eero Mattila)

Perinteet vievät meidät aina vuoteen 1618, jolloin soturikuningas Kustaa II Adolf antoi 6.5.1618 käskyn ensimmäisen suomalaisen joukko-osaston perustamisesta.Tällöin alkunsa saaneen Karjalan prikaatin alkua juhlittiin sen vuosipäivänä 6.5.1978, jolloin tuli täyteen 360 vuotta Kustaan käskystä sekä 60 vuotta perinnejoukko-osaston entisen viipurilaisen Karjalan kaartin rykmentin perustamisesta. 
Liki kolme metriä harmaata graniittia (Kuva Eero Mattila)

Näitä merkittäviä vuosia kunnioittaakseen Karjalan kaartin - Prikaatin kilta ry lahjoittivat Karjalan prikaatille Perinnepaaden, joka on liki kolmemetrinen harmaagraniittinen paasi keskellä varuskuntaa. Muistomerkin suunnitteli kuvanveistäjä Pentti Papinaho ja sen julkisivussa on pronssinen sotilaan kasvokuva sekä Karjalan prikaatin joukko-osastotunnus. Lisäksi kiveen on kaiverrettu prikaatin perinnejoukkojen sijaintipaikat sekä lahjoittajan nimi päivämäärineen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita