sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Säkkijärvi / Vilajoki 1555

Hommasin viime suvena pojalleni Venäjän viisumin, vaikka hän olisi päässyt Futiksen MM-kisojen varjolla loppuvuoden ajaksi Venäjälle. Pelattiin varman päälle, että ei jää kisat näkemättä. No kisathan nähtiin ja Pietarin kohteet julkaistaan joskus, mutta koska kävin poikani kanssa muillakin reissuilla, niin tämä on yhden niistä satoa. Kävin näyttämässä poitsulle, että mistä se äitini puolen suku on tänne Lappeenrantaan siirtynyt ja silloinhan matka vie Säkkijärven Suurpäälän kylään. Nyt on mummon talon rauniot nähnyt poikanikin ja kaiken muunkin näkemisen arvoisen Säkkijärveltä. Hienoa, että poikani on edes hivenen kiinnostunut omista juuristaan.
Willimiehen työpäivä. Autolla kohteelle, kuvat ja pois....

Paluumatkalla kurvasimme isolta valtatieltä Baltiyetsiin eli entiselle Vilajoelle, joka on samaa Säkkijärven tannerta kuin Suurpääläkin. Juuri ennen entistä Vilajoen kylää löytyi muistomerkki, mitä olimme etsimässä! Vihjeen olin saanut joltakin lukijaltamme, mutta en muista keneltä? Arvelen, että kyseessä oli Säkkijärviseuran Toni Näppi, mutta voin olla väärässäkin....
Muistomerkki on aivan tien laidassa

Vilajoen kylä mainitaan teksteissä ensimmäisen kerran vuonna 1555

Muistomerkin paljastamisvuotta en tiedä, mutta olen lähes satavarma,että se on venäläisten Baltiyetsin asukkaiden tekosia. Hienoa, että kylän menneisyyttä muistellaan ja on onhan siinä Venäjän kaksipäisen kotkan lisäksi Karjalan vaakuna!!!! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita