lauantai 23. helmikuuta 2019

Kouvola / JR25 perinnekivi

Jep, loma alkoi ja heräsin tänään klo 5.00. Merkit virkistävään lomaan on nyt asetettu, mutta viime hetken muutoksiahan tuo pukkasi. Kohtapuolin on lähdettävä käymään Viipurissa ostoksilla ja tankkaamassa, jotta autossa riittää polttoainetta viikon reissuihin. Tuon jälkeen otankin loppupäivän rauhallisesti ja kirjoittelen näitä sepustuksiani varastoon....
JR25 "piikkirykmentin" muistokivi (Kuva Eero Mattila)

Nyt taas Vekaranjärvelle ja jälleen vuorossa on perinnekivi, joita tuntuu Vekaralta löytyvän kohtuullinen määrä. Tällä kertaa muistomerkki vaikutti mielestäni tutulta ja huomasin esitelleeni aiemmin jo neljä JR25 joukko-osastoon liittyvää muistomerkkiä. Kaikkein eniten tämänpäiväistä kohdetta muistutti tämä Kouvolan keskustassa sijaitseva muistomerkki....melkoinen yhdennäköisyys!!!
Alimmaisessa laatassa jatkosodan taistelupaikat (Kuva Eero Mattila)

Tämän päivän kohteemme on paljastettu 5.8.1997 Vekaranjärvellä ja noin metrin korkuisena se hallitsee maisemaa Kaartinaukion länsireunassa. Muistomerkin lahjoitti Karjalan prikaatille JR25:n perinnetoimikunta. Kyseessä on palkinto siitä, että veteraanit ovat saaneet vierailla prikaatin tiloissa omissa tapahtumissaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita