perjantai 22. helmikuuta 2019

Kouvola / Jääkäripataljoona 3 perinnekivi

Viimeinen työpäivä ennen lomaa! Jees, edessä on enää talviliikuntapäivä, missä minun osuuteni on kuljettaa koulumme oppilaita tutustumassa Lauritsalan nähtävyyksiin ja muistomerkkeihin. Edessä on siis lyhyt rykäys ja sen jälkeen edessä on viikon loma, minkä aikana en aio edes minuuttia ajatella työasioita. Nyt aion todellakin ottaa loman lomana! Ainoa reissu minkä teen on vierailu assistentti Pirhosen luokse Joensuuhun, missä suunnittelemme kesän kurvailuja Lada Nivalla muistomerkkien luokse Laatokan Karjalassa.
Jääkäripataljoona 3 muistokivi (Kuva Eero Mattila)

Koska itse asustelen Etelä-Karjalassa ja assistentti Pohjois-Karjalassa, niin joskus on vaan treffattava, jotta saadaan hommat hoidettua. Netin kautta viestittely ja puhelinsoitot eivät aina korvaa nenät vastakkain turinointia. Lisäksi Pirhosen sauna on kuuluisa kipakoista löylyistä, jotka vaativat aktiivista nestehukkaa korvaavaa toimintaa. Niin, ja onhan se toki mukava tavatakin pitkästä aikaa.....
Tunnus ja laatta (Kuva Eero Mattila)

Nyt kuitenkin jälleen Vekaranjärven perinnekivien pariin, joista tänään on vuorossa Karjalan Prikaatin joukkoyksikön Kymen Jääkäripataljoonan perinnejoukon Jääkäripataljoona 3:n muistokivi. Tämä muistokivi on sijainnut Vekaralla paljastamisesta 5.11.1998 lähtien. Kiveen on kiinnitetty JP3 tunnuskuvio polkupyörän rengas ja sen päälle ristiin asetetut sukset.

Tunnuksen alapuolelle on kiinnitetty laatta, missä on KymJP:n ja sen perinnejoukkojen sijaintipaikat. Muistomerkin kiven ja laatan hankinnasta vastasi Kymen Jääkäripataljoonan Kilta ry. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita