maanantai 10. marraskuuta 2014

Ruokolahti / Kansamäen luola

                                                       Bob Dylan "Like a rolling stone"

Paluu juhlasta arkeen on tänään koettu ja on kyllä sanottava, että koville otti. Muutama lisälomapäivä olisi ollut ihan paikallaan, mutta turha tuota nyt enää on surra. Vaan uudet tuulet puhaltavat muutenkin, joten tämä blogi alkaa pikkuhiljalleen kääntyä talviunille, koska kelit tekevät uusien kohteiden kuvaamisen mahdottomaksi, joten esittelen tämän syksyisen kuvasadon loppuun ja etsiskelen ensi kesäksi uusia reissuja varten lisää kohteita. Jonkun verran kohteita on vielä esittelemättä, joten nyt taas uusia kuvia kehiin, tällä kertaa Kansamäen luolasta Ruokolahdelta.
Syksyisen ryteikön takana häämöttää louhikkoinen kalliojärkäle

Tämä luola olikin todella haasteellinen löytää, koska ympäristö on melkoista louhikkoa ja vieläpä sammaleen peittämää, mikä märällä säällä oli liukasta kuin jäätikkö. Lisäksi luolan suuaukkoa oli melkoisen haastava löytää, koska kalliossa oli lukuisia repeämiä, jotka tarkemman tutkiskelun jälkeen osoittautuivat vääriksi. Lopulta tuo oikea aukkokin toki löytyi, vaikka välillä meinasi usko loppua, vaikken kirkonmiehiä olekaan.
Kansamäen luolan suuaukko

Ahtaasta aukosta pujottelun jälkeen jatkoin halkeamaa eteenpäin, kunnes kalliosta paljastui luola, missä lukuisat lohkareet muodostivat haastavan kulkureitin luolan perälle. Pakkohan siellä näet oli käydä. Loppujen lopuksi luola oli pienoinen pettymys meille, jotka olemme sentään muutaman luolan kolunneet aiemminkin. Kaikesta huolimatta paikalla kannattaa piipahtaa, jos näillä kulmilla piipahtaa.
Kansamäen luolan peräosa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita