keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Savitaipale / Sovinnon muistomerkki

                        Tämä Klamydian biisi "Miljoonan kilsan tennarit" kertonee blogin kirjoittajasta?

Viikko on mennyt vähän kuin jäitä poltellessa ja perjantaista lomapäivää odotellessa. Emännyyskin päätti pitää vapaata samalla kertaa, joten edessä on yhteinen juhlahetki. Mitä tapahtuu ja missä vai tapahtuuko yhtään mittään on vielä salaisuuden verhon takana, mutta ainakin on vapaata. Kenties laitan miljoonan kilsan lenkkarit jalkaan ja kuvailen uutta blogimateriaalia itärajan takana. Mistä hitosta sitä voi tietää, että mitä tulee tapahtumaan? No, sen voisi toki arvuutella, että jos on riidelty, niin nyt olisi aika hieroa sovintoa kunnolla, koska Savitaipaleellakin heltyivät lyömään sovinnon kättä 96 vuoden jälkeen.
Sovinnon muistomerkki 

Monta sotaa kokenut Savitaipale on viime vuosikymmenet elänyt rauhaisaa aikaa kunnallispoliittista riitelyä lukuunottamatta. No, sellaista vääntöähän tuo on muuallakin. Mutta nyt rauhaa rakastavat savitaipalelaiset ovat päättäneet haudata sisällissodan aikuisen sotakirveensä ja tätä sovinnon elettä tukemaan pystyttivät 11.10.2014 paljastetun Sovinnon muistomerkin sisällissodassa tuhoutuneen kirkon lähellä sijaitsevaan puistoon. Hieno ele ja mukavaa näin alueen muistomerkkeihin kohdistuneen blogin ylläpitäjänäkin päästä blogin juurille!
Soikoot sanat sovinnon tiellä tappion tauonneen

Tämän muistomerkin toteutti Vapaussodan ja itsenäisyyden perinneyhdistys Lappeenranta yhdessä Savitaipaleen kunnan ja seurakunnan kanssa. Muistomerkin sen sijaan suunnitteli patsastoimikunta yhdessä paikallisen Sorvikivi Oy:n toimitusjohtaja Eero Vainikan kanssa graniittisen muistomerkin, missä yhteen liitetyt kädet ovat sovinnon merkkinä. Hieno ele, mikä saa ilmeisesti jatkoa muistolaattojen merkeissä alueen muissa kunnissa. Willimies kiittää ja pokkaa! 
He toteuttivat hankkeen

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen blogi siulla! Vaan laitappa hyvä mies joitakin mainoksia tänne blogiin niin luoja suo sulle mahdollisuuden saada pientä ylläpitopätäkkää!

    VastaaPoista
  2. Kiitokset kehuista, mutta mainosasiaan on pakko sanoa, että niitä ei ole eikä tule. Mielestäni monen mielenkiintoisen blogin ulkoasu aiheuttaa sen, etten jaksa niitä lukea. Säästän lukijat siltä...

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita