maanantai 17. joulukuuta 2018

Kotka / Pisara meressä

Katowicen vai pitäisikö sanoa Katowitsin ilmastokokokus on nyt ohitse ja tulokset olivat juuri sitä mitä arvelinkin. Kenelläkään ei tunnu olevan m**aa laittaa näitä ympäristöasioita kondikseen. No, eipä tarvitse minunkaan välittää hittoakaan, vaan palaan samaan entiseen malliin. Kaikenlaisen kierrätyksen lopetan täysin turhana toimintana ja eipä mene hermot siihenkään hommaan. Samaan paskakasaan vaan kaikki roippeet! 

jotenkin vaan tuntuu niin joutavalle puuhastelulle koko homma, koska ilmeisesti tykkäämme asua paskan keskellä, juoda muovia juomavedessä ja elää jälkipolvista välittämättä. Aivan sama minulle! Minä lopetan tuon touhun ihan kokonaan ja nautin helteisistä kesistä jatkossa. Lupaan, etten kertaakaan enää valita liiasta lämmöstä ja saatanpa vaikka käydä Thaimaassa sukeltelemassa joku kerta muovin seassa. Todellista luksusta....päättäjät, sitä saa mitä tilaa! Mutta asiaan.... 

Joulu lähestyy ja viikon päästä taas kaikki jakavat toisilleen lahjoja, joista useimmat tuovat mielihyvää tai iloa pieneksi hetkeksi. Useimmat lahjoista ovat perinteen pakottamia ja niitä pitää ostaa jokaiselle, jotta ainakin antajalle tulee hyvä mieli. Taas tänäkin jouluna neitseellisiä luonnonvaroja haaskataan aivan turhaan ja joutavaan. Tällaisesta meidän pitäisi päästä jatkossa eroon ja keskittyä vaikkapa aineettomien lahjojen antamiseen, jos kerran pakko on.
Jaakko Pernun Pisara meressä

Nyt joku kaiketi ajattelee, ettei Willimies osta yhtään lahjaa, mutta kyllä te nyt erehdytte! Olen minä muutaman lahjan shoppaillut, mutta melko vähissä ne ovat. joten ensi vuonna parannan tapani ja ostan lukuisia lahjoja muille. Itse tosin lähden erakoksi ranchille nauttimaan luonnonrauhasta ja hiljaisuudesta hyvän kirjan kanssa ja syön liharuokaa joka päivä! Sen voin kuitenkin luvata että vuoden 2019 jälkeen aion ajaa saastuttavalla autollani vähemmin, koska blogin kuvausreissut loppuvat. Olkoon se minun ilmastotekoni puhtaamman ympäristön puolesta.
Jokainen teos on saanut oman laatan

Kyllähän nuo minun ideat ovat kuin pisara meressä, kuten Kotkan veistosbulevardilta löytyvä käsitellystä puumateriaalista tehty taideteos Pisara meressä. Kyseessä on kokkolalaisen taiteilijan Jaakko Pernun teos, joka on nyt kaikkien kotkalaisten nähtävänä. 

Teos on paljastettu vuonna 2011.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita