lauantai 13. tammikuuta 2018

Kronstadt / Tsushiman meritaistelun muistomerkki

Venäjällä yritettiin aikoinaan unohtaa tsaarin ajan historia kokonaisuudessaan ja sen lisäksi ortodoksinen uskontokin. Siksi onkin aina mielenkiintoista löytää jotain vanhoja tsaarin aikaisia muistomerkkejä ja kirkkoja, jotka on säilytetty ja palautettu entiseen loistoonsa. Yksi tällainen on Kronstadtissa Pietarin puiston nurkkauksessa, missä se on sijainnut yli sata vuotta. Historiahan ei katoa minnekään!
Tsushiman meritaistelun muistomerkki

Vasemmanpuoleisessa kivessä Amiraali Makarovin muistomerkin tiedot, mutta...

Onnistuihan edes yksi kuva

Muistomerkki on pystytetty venäläisille merimiehille, jotka menehtyivät Venäläis-Japanilaisen sodan aikana Tsushiman meritaistelussa 1905. Ennen tuota taistelua amiraali Makarov nimitettiin Venäjän Tyynenmeren laivaston komentajaksi ja hän lähti välittömästi Kaukoitään. Siellä hän alkoi järjestämään venäläisten sotatoimia japanilaisia vastaan. Hän määräsi Venäjän laivaston hyökkäämään japanilaisten kimppuun, jotka olivat saartaneet heidän tukikohtansa Port Arthurin. Hän menehtyi operaation aikana kun hänen lippulaivansa Petropavlovsk ajoi miinaan ja upposi.  
Tsushiman meritaistelun muistomerkki

Ikuinen kunnia Tsusiman taistelun 14.-15.5.1905 venäläisille sankarimerimiehille

Tämän jälkeen venäläiset lähettivät toisen laivasto-osaston Itämereltä ja kaikista muista satamista Japania vastaan, mutta syntyneessä Tsushiman meritaistelussa Japani voitti murskaavalla tavalla Venäjän laivaston. Tämän takia heille on pystytetty oma muistomerkki Pietarin puiston nurkkaukseen. 
Amiraali Makarovin muistolaatta

Yksi erikoisuus tähän muistomerkkiin liittyy ja se on pieneen kiveen kiinnitetty vanhalla venäläisellä fontilla kirjoitettu laatta, jossa lukee seuraavaa: "Amiraali Stepan Osipovits Makarovin muistomerkki. Jalustana oleva kivi nostettiin korkeimman käskyn mukaan vedestä nykyisessä muodossaan vuonna 1911 Standard-laivalle kuljetettavaksi itse patsaan jalustaksi. Varsinainen patsas paljastettiin 24. heinäkuuta 1913 tsaari Nikolai II:n läsnäollessa. itse patsas 3,55 metriä korkea ja jalusta 5metriä. materiaali pronssia ja kiveä. idea muistomerkistä syntyi melko pian amiraalin kaatumisen 1904 jälkeen. Muistomerkin on suunnitellut A.V.Sherwood."
Amiraali Makarovin patsas katedraalin edustalla

Monumentti on melko iso, joten onko se siirretty vai ei? En tiedä...

Ilmeisesti amiraali Makarovin patsas on sijainnut tällä paikalla, mutta nykyisin se sijaitsee Pyhän Nikolain katedraalin edustalla. Parempaan en pysty tällä kielitaidolla ja älyllä....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita