lauantai 31. elokuuta 2019

Jääski / Punamäen hautausmaan muistomerkki

Jep, kaikenlaisiin tilanteisiin olen tämän bloggaamisen takia joutunutkin. Tämä on niistä yksi hankalammista kuvattavista ja niinpä sainkin tähän Kiurun Samilta kuvan, niin eipä tarvitse itse lähteä enää paikan päälle. Tämä paikka onkin ollut yksi haasteellisimmista, vaikka se onkin aivan lähellä rajaa ja olen ajanut sen ohitse kymmeniä kertoja. No, on sitä kuitenkin yritetty!

Ensimmäisellä kerralla kun olimme Williladyn kanssa menossa tätä kuvaamaan, alkoi sataa aivan kaatamalla ja päätimme tulla toisella kertaa. Seuraavan kerran kun yritimme 2016 tai olisiko ollut 2017, niin paikalle oli ilmestynyt vartiokoppi, missä majaili kaksi innokasta sotilasta rynnäkkökiväärit kourassa. Eihän siinä auttanut kuin sönköttää jotain osaamiani venäjänkielen sanoja, kuten finnski monument ja gladbische, mutta eihän siinä mikään auttanut. Piti lähteä pois, kun kerran oikein torrakon avulla komennettiin.
Jääsken Punamäen hautausmaan muistomerkki (Kuva Sami Kiuru)

Niinpä sitten täällä jäi aina käymättä, kunnes tänä kesänä taas aktivoiduin tämän kohteen suhteen. Tarkoitus oli kuvata tämä, mutta molemmilla kerroilla tälle sivutielle oli mahdoton päästä koska edessä oli aivan hemmetisti kaikenlaisia asfaltointikoneita. Onneksi säkällä selvisi, että saisin Kiurun Samilta kuvia, joista yksi olisi täältä Punamäeltä. 

Käsittääkseni Jääsken seurakunnalla oli kirkosta katsoen toisella puolella Vuoksea kaksi hautausmaata, joiden jäljellä olleet hautakivet siirrettiin tänne Punamäen vanhalle hautausmaalle ja samalla pystytettiin muistomerkki. Sen paljastusvuotta en valitettavasti tiedä.

PS. Sami, aion varmasti käydä täällä vielä itsekin paikanpäällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita