keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Lappeenranta / Adolf Ehrnroothin kabinetti*

                Dingo tietää myös Breitenfeldin taistelun. "Kunnian kentät"

Joskus keväällä esittelin Lappeenrannan varuskunta-alueelta löytyviä kohteita ja tietenkin yksi unohtui tuossa hötäkässä. No oikeammin se ei unohtunut, vaan sain tästä vinkin vähän myöhemmin. Lienee aika korjata tämä puute ja esitellä edesmenneen Mannerheimristin ritarin mukaan nimetty kabinetti.
Ehrnroothin kabinetti sijaitsee entisessä työpaikkaruokalassa

Jalkaväenkenraali Adolf Ehrnroothin maine on yhä muistoissamme ja yksi tapa kunnioittaa häntä täällä Lappeenrannassa, missä hän toimi sotien jälkeen UudenmaanRakuunaRykmentin komentajana, oli avata varuskunta-alueelle hänen mukaansa nimetty kabinetti. Valitettavasti kutsua sisätiloihin en ole saanut, mutta ehkä sekin järjestyy jossain vaiheessa. Olisikin mielenkiintoista päästä tutustumaan lasivitriinien sisältöihin, missä on hänen muistoaan kunnioittavia tavaroita.
Breitenfeldin päivänä 4.9.2009 paljastettu muistolaatta

Muistolaatan entisen työpaikkaruokalan seinään paljasti silloinen Maasotakoulun johtaja eversti Markku Riittinen pienen, mutta arvovaltaisen kutsuvierasjoukon läsnäollessa. Muistokabinetti on avattu Breitenfeldin taistelun vuosipäivänä 4.9.2009, mikä kunnioittaa suomalaisen ratsuväen perinteitä. Kabinetin avaamisesta vastasi Rakuunakilta Ry, mikä ylläpitää maamme uljaan ratsuväen perinteitä yllä vuosittaisilla kokoontumisilla ja ratsuväen perinnepäivillä. 

Kuvia laatan julkaisutilaisuudesta voit käydä kurkkaamassa täältä.

Päivitys: Tänään aamulla 16.7.2013 Willimies pääsi blogin assistentti Jarkko Ritan avustuksella vierailemaan Adolf Ehrnroothin nimen mukaan nimetyssä kabinetissa. Itseni yllätti se, että paikalla oli paljon materiaalia jääkäreistä ja heidän mitaleitaan roppakaupalla.

Mitäpäs tässä sen pitempää kirjoittelemaan, vaan annetaan kuvien puhua puolestaan....
Kelpaa täällä arvovieraiden istuskella....

Sivuhuone on täynnä jääkäreihin liittyvää materiaalia
Jääkärien  joukko-osasto oli 27
Erään jääkärin kunniamerkit
Tuntolevy
Tämä seteli on mysteeri....
Jääkärin kunniamerkkejä
Kunniamitaleja
Lisää kunniamitaleja
Jalkaväenkenraali aitiopaikalla sisääntuloaulassa
Sotilailla tietysti aseet keskeisessä osassa....tällä kertaa vitriinissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita