lauantai 27. heinäkuuta 2013

Taipalsaari / Rajan taakse jääneet sankarivainajat

Willimiehen suosikkibändi nykyisin.... Francine ja kappale "Goodbye forever". Muutaman viikon päästä porukka on Joutsenossa ja minä aion olla paikalla!

Melkoisen upeat kelit olleet viime päivinä, joten pakkohan ne on ollut hyödyntää moottoripyöräilyyn. Aluksi tarkoitukseni oli kurvailla tänään Mikkeliin, mutta Savitaipaleella syömäni lounaan jälkeen päätin kuitenkin kurvailla kotia kohti Taipalsaren kautta. Vaan kuinka  kävikään... ei näistä piintyneistä tavoista pääse eroon, joten pysähdyin kuvaamaan muutamia kohteita Taipalsaarelta. Nyt siis vuorossa ensimmäinen muistomerkki Taipalsaarelta ja kuinkas ollakaan? Täällä Etelä-Karjalassa kun liikkuu, niin ei voi välttyä muistomerkeiltä, joissa kunnioitetaan rajan taakse jääneitä vainajia!
Rajan taakse jääneiden sankarivainajien muistomerkki Taipalsaaren kirkkotarhassa

Vastaavia olen esitellyt jo lukuisia, vaikkakin tällä kertaa muistellaan rajan taakse jääneet sankarivainajia. En laiskuuttani kehtaa edes laittaa tänne linkkejä vastaaviin muistomerkkeihin, joissa tosin muistellaan kaikkia rajan taakse jääneitä vainajia. Tekijästä ja paljastusvuodestakaan en löytänyt tietoa, joten päivitellään niitä taas sitten myöhemmin, kun asiat paljastuvat. Kenties jollain lukijallamme olisi asiasta tietoa enemmän kuin meillä? Joka tapauksessa muistomerkki sijaitsee Taipalsaaren kirkon ympäröivässä kirkkotarhassa, joka on kyllä ehdottomasti upein tähän mennessä näkemistäni. Kannattaa pysähtyä, jos olet kesämökillesi menossa tai muuten vaan piipahdat Taipalsaaressa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita