torstai 31. lokakuuta 2013

Ruokolahti / Veteraanikivi

                       Klamydia on Willimiehen kanssa samoilla linjoilla "Rahat veteraaneille"

Viime aikoina on saanut lukea lehdistä ja muista medioista mittavista säästötoimenpiteistä, jotka koskettavat meistä jokaista. Kyläkoulut, kulttuuripalvelut, kirjastot ja erilaisten häppeningien järjestäminen sekä monet muut asiat pannaan jäihin rahan puutteen takia. Silti on yksi ryhmä, johon kohdistuvia säästöjä Willimies eikä muuten Klamydiakaan hyväksy. Sotaveteraanien rahoista ei leikata, prkl! Jos joillekin rahaa pitää riittää, niin se on veteraanit. Menkää poliitikot itse viideksi vuodeksi kuuntelemaan luodinlaulua, niin tajuatte ettette te ole kokeneet elämässänne yhtään mitään... No, johan oli vuodatus, mutta asiaa joka sana. Olen valmis maksamaan osani poliitikkojen töppäilyistä, mutta en takuulla sotaveteraanien kustannuksella.
Ruokolahden veteraanikivi

Kieltämättä veteraanijärjestöt ovat käyttäneet rahaa paljon erilaisten muistomerkkien pystyttämiseen ympäri Suomea, mutta he ovat ansainneet niistä ihan jokaisen, kuten ruokolahtelaiset veteraanit, joille pystytettiiin oma muistomerkki Ruokolahden kirkon edustalle veteraanipäivänä vuonna 2005. Tämän muistomerkkihankkeen alullepanija oli Ruokolahden sotaveteraanien kuntoutus- ja huoltosäätiö. Muistomerkin suunnittelijasta en löytänyt tietoa, mutta siinä on kuitenkin hyödynnetty yhtä 350.000:sta Syyspohjan panssariestekivestä. Lisäksi siihen on sijoitettu laatta, jonka teksti sanoo:
Muistolaatta
1 kommentti:

  1. Hei,

    olen ihan samaa mieltä kanssasi veteraaneista: heitä on enää niin vähän jäljellä että nyt alkaa olla viime hetket heitä muistaa. Siksi minua ihmetyttääkin, että veteraanijärjestöt istuvat aivan järkyttävien isojen rahavarojen päällä eivätkä käytä näitä rahoja! Ks. esim. MOT kesäkuu 2013.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita