perjantai 4. lokakuuta 2013

Parikkala / Piiskuupetäjä

                                            Samae Koskinen "Tänään on hyvä päivä"

Nimilaulun mukaisesti tänään on hyvä päivä! Kalenteri näyttää perjantaita ja työviikko takana. Puolitehoisena selvittiin tästä työviikosta läpi, vaikka iltasellakin riitti kaikensorttisia haasteita. Eilisehtoo oli etenkin loistopäivä, kun assistentti Reinikainen halusi välttämättä rahoittaa tämän iltaisen SaiPan pelin eväät ja puolet loppuehtoostakin. Mikko, kortinpeluu on isojen poikien laji! Silti viikkoon on kuulunut myös muunlaisiakin iltoja.

Vieläkin tärisen innostuksesta, kun pääsin nauttimaan Imatran teatterin esityksestä tiistaina... vaan tänään on vastaiskun paikka! Teatterikamraatti pääsee elämänsä ensimmäiseen lätkäpeliin ja aloittaa heti huipulta, koska vastassa on Willimiehen inhokkijoukkue numero 1 - Jokerit. Tänään ei passaa hävitä, ettei seuralaiselta katoa innostus heti kättelyssä. Toivottavasti tänään on hyvä päivä ? 

Jos Willimies oli teatterissa vaisu, niin se johtui täysin kohteliaisuudesta, mutta jos Willilady herkeää tänään Kisapuistossa riehakkaaksi niin sen seurauksena lienee porttikielto tai pahimmillaan poliisin putkareissu. Olisihan tuo aika metkaa, jos näin kävisi, mutta vähällähän siinä todellisuudessa selviäisi... Entisaikoina kohtalo olisikin ollut paljon julmempi ja raaempi. 

Esittelyvuorossa tänään Parikkalan Koitsanlahden hovin takaa rinteestä löytyvä piiskuupuu, mihin tuhmat tytöt köytettiin kiinni saamaan oppia, kuria, nöyryyttä ja herran nuhdetta. Tasa-arvon nimissä on kyllä todettava, että on tuossa varmaan jokunen mieskin saanut selkänahkansa rullalle?
Koitsanlahden piiskuupuu

Koitsanlahden hovilla on takanaan melkoinen menneisyys, mihin liittyy mm. maaorjuutta ja väkivaltaa. Näistä kerromme tarkemmin itse Koitsanlahden hovin ollessa esittelyvuorossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita