perjantai 26. joulukuuta 2014

Rautjärvi / Laikon rajavartioasema

                                             Hurriganes "Roadrunner"

Hurriganesin sävelmät siivittävät usein meidät näille syrjäisille kohteille, joten niiden paikka on myös täällä blogissa. Taidankin loppuajan sinnitellä kyseisen suosikkiyhtyeeni musiikin kera aina tämän blogin päätökseen asti. Siihen ei siis enää kauaa mene, koska useimmat Hurriganesin kappaleet ovat jo tulleet aiemmin julkaistua täällä. Vaan nyt Tapaninpäiväajelulle Rautjärven Laikkoon. Me tosin piipahdimme paikan päällä jo ajat sitten...
Entinen Laikon rajavartioasema

Muutamia vastaavia kohteita olenkin esitellyt viime aikoina, joten nyt on vuorossa seka viimeinen Rautjärven kohde että viimeinen rajavartioasema. Vanhoja muistolaatalla varustettuja rajavartioasemia on toki muitakin vielä esittelemättä, mutta kun niiden kanssa tuli ongelmia. Yksi talo oli maalattavana ja laattakin oli varaston uumenissa, joten jäi sekin sitten kuvaamatta. Ehkä joskus myöhemmin julkaiseme nekin?
Muistolaatta

Sen sijaan Laikon entisellä rajavartioasemalla, joka nykyisin toimii Tullilaitoksen virkistyskäytössä, kyltti oli vielä paikallaan, mihin se 30.7.2012 kiinnitettiin. Tuolloin paikalla oli runsas joukko entisiä ja nykyisiäkin rajavartiolaitoksen edustajia, jotka olivat saapuneet paikalle kaikkialta Suomesta. Kaukaisin vieras saapui jopa Halikosta saakka. 

Laatan paljastivat Laikossa palvellut Reino Haakana ja naapuriasemalla palvellut Heimo Marttinen. Julkistuspuheen piti Kaakkois-Suomen rajamieskillan puheenjohtaja Jarmo Piispanen. Kaakkois-Suomen rajavartioston tervehdyksen paikalle toi Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja evl Erkki Matilainen.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita