sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Parikkala / Huttumalja

                                           Happoradio "Loistava tulevaisuus"

Maailma ympärilläni on täynnä muutoksia, joista kaikki ei todellakaan ole mieleisiäni. Parhaimpiin muutoksiin kuuluvat ehdottomasti viimeisen vuoden siviilipuolen muutokset, joista oman talon retuseeraaminen on tällä hetkellä päällimmäisenä. Emännän kanssa olemme parasta aikaa keskellä kaaosta, kun yläkerran makuuhuone on purettu atomeiksi ja porukalla yritetään fiksailla sitä uuteen kuosiin. Mikäpä parempi aika remontille kuin joulunalusviikot? Sekasotkusta huolimatta on mukavaa nikkaroida pikkuhiljalleen omaa kotia omanlaiseksemme ja leuhkimatta pitää sanoa, että jotain ollaan saatu aikaankin viimeisen yhdeksän kuukauden aikana. Vaan paljon on vielä tekemättäkin....
Tervetuloa Huttumaljaan

Vaan nyt taitaa tulla remontin teolle stoppi, koska jatkuva ramppaaminen pihalle ja sisään on saanut jotain outoa tapahtumaan.... Meikäläisellä on kuumetta ja veto totaalisen poissa. Mikäpä parempi aika sairastua kuin joulun alla, kun kämppä on hyrskyn myrskyn ja joulu lähestyy, mikä oli deadline remontin valmistumiselle. Saattaa aikataulu hivenen ottaa takapakkia. Mutta minkäs sille voi, jos näin oli määrätty tapahtumaan! 
Pohjalta on ylös pitkä matka 

Kaiken kiireen ja makuuhuoneen nikkaroinnin keskellä lienee kuitenkin taas syytä päivittää tännekin jotain uutta materiaalia. Tällä kertaa vuorossa on Parikkalan Uukuniemellä sijaitseva Huttumalja, mikä on luonto kohde vailla vertaa. No itsehän en tuolla ole käynyt, vaan assistentti Lea piipahti joskus kuukausi takaperin poikansa kanssa paikalla, joten nyt mennään lainakuvilla.

Kertonee Huttumaljan koosta tämäkin valokuva

Huttumalja on jääkauden jälkeensä jättämä valtavan kokoinen suppa, mikä on muodostunut maan tai paremminkin sorakerroksen  alle jääneen jäälohkareen sulamisesta. Halkaisijaltaan Huttumalja on 60 metriä ja syvyydeltään 25 metriä. On ollut melkoinen jäämurikka, mikä muovasi Huttumaljan. Toivottavasti Lapakon Aleksin kuvat osoittavat teillekin, että Huttumalja on näkemisen arvoinen kohde. Pitänee ensi suvena käydä itsekin paikalla.
Taustatietoa Huttumaljan syntymiseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita