sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Lappeenranta / Seppo Saarisen metsä

                                                 Hurriganes "Mister X"

Vihdoinkin Etelä-Karjalan pikkupaikkakunnat on saatu kierrettyä ja on aika palata takaisin esittelemään rakkaita kotiseutuja Lappeenrannassa. Aiemmin nuo tuli kierrettyä melkoisen tarkkaan, joten kovin montaa kohdetta ei ole enää esittelemättä. Kierros alkaa siis pikkuhiljalleen umpeutua ja bloginpitäjä pääsee keskittymään täydellä teholla uuteen projektiin, mikä vie minut pois Etelä-Karjalasta rajantakaiseen Karjalaan.

Tarkoitukseni olisi näet kuvata vastaavalla tavalla muistomerkit ja muut merkitykselliset kohteet nykyisin Venäjalle kuuluvalla alueella. Tässä tehtävässä tulen tarvitsemaan rutkasti muiden apua kielitaidottomuuden takia sekä ennen kaikkea rahaa, koska kuvausretket eivät onnistu entisellä periaatteella. Nyt paikan päällä on myös pakko yöpyä ja se ei ole ilmaista edes ruplan nykykurssilla. Julkaisutahtikin tullee siis olemaan melkoisen verkkainen, mutta jos tuon urakan saisi seuraavan kymmenen vuoden aikana tehtyä, niin sitten voisin siirtyä eläkkeelle rauhallisin mielin, koska kulkijanluonteeni olisi kaiketi tyydytetty.

Vaan katsellaan noita uusia projekteja myöhemmin ja keskitytään saamaan tämä projekti loppuun ensin....

Joskus syksyllä Willilady oli jossakin koulutustapahtumassa Kimpisen koululla ja minun piti noutaa hänet. Siinä hän odotteli upouuden kyltin vieressä valokuvaamassa Seppo Saarisen metsää... Koulun nurkalle oli remontin yhteydessä ilmaantunut isoon kiveen kyltti, joka kertoi ympäröivien puiden ja istutusten kuuluvan Seppo Saarisen metsään!
Seppo Saarisen metsä

Vaan, kuka on tämä salaperäinen Seppo vai pitäisikö sanoa, että mister X? Tässä on kysymys, mitä en ole onnistunut selvittämään, vaan tämä on jäämässä mysteeriksi. Ilmeisesti kyseinen kyltti liittyy alueella sijaitsevaan Arboretumiin, mutta joka tapauksessa tästä olisi kiva tietää enemmänkin. Lukijat, apua siis kaivataan teiltä!
Kuka on tämä salaperäinen Mister X

1 kommentti:

  1. Seppo Saarinen on entisen tekun kunnianarvoisa rehtori, sen vuoksi puut on istutettu juuri hänen oman koulunsa pihaan. Hän työskenteli myöhemmin myös ammattikorkeakoulussa ja koulutuskuntayhtymässä samoissa tehtävissä. Sitä kautta saat selville Sepon. Arvostettu mies. Nyt entisen teknillisen oppilaitoksen ja myöhemmin Saimaan ammattikorkeakoulun liiketalouden ja tekniikan yksikön tilalla annetaan ala- ja yläkoululaisille perusopetusta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita