maanantai 1. joulukuuta 2014

Ruokolahti / Kellervuoren luola (200.000kävijää)

                                               J.Karjalainen "Keihään kärki"

Taas on blogissa saavutettu yksi merkkipaalu, mistä pitää välittää kiitokset kaikille lukijoille. Äskettäin näyttää blogissa rikkoutuneen 200.000 kävijän raja. Hieno homma, vaikka enää tuo nyt ei suurempia tunteenpurkauksia täällä päässä saakaan aikaan. Toista se oli kun ensimmäisen sadantuhannen kävijän rajapyykki saavutettiin. Vaan mukavaahan tuo on, kun joku vaivautuu sepustuksiani lukemaan tai hitostako minä tiedän vaikka katselisitte pelkästään valokuvat? Ei siinä mitään, näillä mennään ja jatketaan samoilla linjoilla kuin tähänkin asti, kunnes kaikki kuvaamisen arvoinen on kerätty yhteen paikkaan elikkä tänne Willimiehen jäljillä blogiin.
Kellervuoren luola, mistä näkee läpi

Ettei tämä nyt menisi älyttömäksi itsensä kehumiseksi, kuten meillä Kaukaalta kotoisin olevilla on tapana, niin siirrytään tällä kertaa Ruokolahden Äitsaareen, mistä löytyy tämä upea paikka. Paikka näet on upea, vaikka vaatiikin hivenen rämpimistä komiassa "peikkometsässä" ja autokin meinasi jäädä kohdetta lähestyessä jumiin saviselle tielle. Kertakaikkiaan kohde oli kaiken vaivannäön arvoinen. Kyseinen paikka on nimeltään Kellervuoren luola eli luolabongauksemme jatkuvat. Tosin ennen ensi suvea ei taida olla yhtään luolaa valmiiksi kuvattuna enää varastossa, joten viimeistä viedään!
Luolakoira vartiossa

Vaan palataanpa hetkeksi luolaan, mikä on muodostunut kallion halki ja sen katto muodostaa sillan, mitä pitkin voi kävellä. Ei ole vielä vastaavaa tullut vastaan! Hivenen syrjäisestä johtuen tätäkin on käytetty huonoina aikoina väestön pakopaikkana, jolloin luolan aukot ovat olleet hirsistä umpeen rakennetut. Täällä on ilmeisesti pieni joukko pystynyt majailemaan pitkiäkin aikoja vainolaista karussa, vaikka todennäköisesti pakoaika ei ole kovin pitkä ollutkaan.
Luola toisesta suunnasta, mistä näkyy luolan katon muodostava silta

Nykyisin vainolaisesta ei jälkeäkään ellei tuo naapurimaan Putin päätä lähettää omia miehiään ulkomaanmatkalle tänne kylmään ja kalseaan Pohjolaan, kuten pahalaiset tekivät 75 vuotta takaperin. Silti ihmiskäden jälkiä löytyy Kellervuorelta vieläkin, koska joku on kasannut melkoisen määrän sähkötolppien eristeinä toimineita posliinieristeitä luolan nurkkaan. Miksihän joku on nähnyt mokoman vaivan... 
Luolan pohjalla on melkoisia lohkareita

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita