torstai 25. joulukuuta 2014

Ruokolahti / Hukkavuoren polku

                                             Nordman "Vandraren"

Eilispäivänä esittelimme Hukkavuoren polun varresta löytyvän muurahaisten munituslaanin. Tänään pitänee paljastaa loputkin kyseiseen vaellusreittiin liittyvät kohteet. Tämä polku on näet melkoisen mielenkiintoinen kaikkine yllätyksellisine paikkoneen ja taideteoksineen. Täällä huumori ja hyvä mieli on mukana lähes joka metrillä.
Hukkavuoren korkein kohta

Hukkavuori on eräs Etelä-Karjalan korkeimpia kohteita ja sen kyllä huomaa vaeltelun aikana. Minulla ainakin pumppu hakkasi ihan huolella ja välillä Jaakopin portaissa tuntui, etten jaksa enää nousta askeltakaan. Hiki kirveli silmiä ja itikat yrittivät vielä imeä loputkin. Vaan mukava reissu tämä Tornator Oy:n mailla oleva jaellusreitti on...suosittelemme vilpittömästi piipahtamaan ensi suvena paikan päällä PohjaLankilan kylässä Ruokolahdella. Auto kannattaa jättää Matti Päivisen, joka rakensi polun vuonna 1996, pihamaalle Särkilahdentien varteen.
Hukkavuoren huipulle noustaan Jaakobin portaita pitkin. Melkoinen nousu!

Polkujen varsilta löytyy opastauluja,m itkä kertovat alueen luonnosta enemmänkin kuin me ikinä pystyisimme. Siksi tyydymmekin tällä kertaa esitellemään kohteen valokuvien avulla. No, saatamme jotain mainitakin....
Portaiden kipuamisen jälkeen maisema korvasi hikoilun
Reitin varrelta löytyi outoja ilmestyksiä
Hikinen mies
  
Huipulta löytyi Hukkakahvio

Kaiken kaikkiaan vaellus Hukkavuorella oli mielenkintoinen kokemus, vaikka varustuksemme ei kyseisenä kuvausretkipäivänä ihan paras ollutkaan. Silti selvisimme ja kahveetkin saatiin juotua Hukkavuoren huipulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita