lauantai 27. joulukuuta 2014

Imatra / Siitolan kartano

                                                          Hurriganes "Get on"

Viimeistä viedään nyt Imatrankin kohteiden esittelyssä. Vuorossa on lähellä kuutostietä sijaitseva Siitolan kartano, minkä historia juontaa juurensa aina vuoteen 1666. Tuolloin ratsumestari ja ansioitunut sotasankari Joakim Ducker sai tilan läänityksenä Kaarle XI:lta. Tällöin Siitolan säterikartano siis perustettiin. Nimensä tila sai alueella jo kauan ennen tilan perustamista asuneilta Siitosilta, joiden mukaan kylä oli nimetty.
Siitolan kartano

Huonon hoidon takia kartano oli päässyt huonoon kuntoon ja jo 1700-luvun alussa majuri Gustav Romanovits rakennutti paikalle uuden kartanon. Kartano vaihtoi useasti omistajaa, mutta päätyi lopulta puustelli- ja virkatalolaitoksen lakattua kruununvouti Henrik Masalinille. Hänen aikaansa sattuikin Siitolan kartanon huippuhetki, koska itse keisarinna Katariina II kunnioitti kartanoa vierailullaan vuonna 1772.
Pitäähän kartanossa olla oma navetta...nykyisin työpajoja

Moneen kertaan ulkoasuaan muuttanut kartano on saanut uuden Jugendasunsa arkkitehti Uno Ullbergin toimesta 1900-luvun alussa. Nykyinen omistaja Imatran kaupunki on hallinnut kartanoa vuodesta 1972 ja nykyisin sen tiloissa sijaitsee Etelä-Karjalan ammattikorkeakoulun tiloja. Ilmeisesti joitain taiteilijoita pyörinee alueella.....
Urbaani taidetta
Hylätyn rakennuksen kellarissa mietiskelee Buddha?
Lisää taidetta vesakon keskellä
Alueella on myös rakkausvyöhyke


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita