maanantai 14. syyskuuta 2015

Miehikkälä / Jääkärikomppanian komentopaikka

                                           Lepran sonnit "Lätkä lentää"

Mielenkiintoinen viikonloppu takana! Lätkä sarja alkoi perjantaina ja kukas se killuukaan sarjan kärjessä? No hitto soikoon, SaiPahan se on kärjessä. Kouvola siis kaadettiin kahteen kertaan ja kävin katsomassa molemmat matsit. Hemmetin hyvä tunnelma molemmissa peleissä, mutta kyllä Kouvolan visiitti jää lähtemättömästi mieleeni.... Oli näet melkoisen upeaa olla paikalla vierasottelussa, missä keltainen ja musta olivat päävärit. Kyllä SaiPa on todellakin joukkue, mikä herättää tunteita. Arviolta 1500 lappeenrantalaista paikalla ja tunnelma mahtava. Lisäksi voitto numeroin 2-7 lämmittää mieltä!
Entinen komentopaikka vailla komennettavia...

On myöskin mukava huomata, että minulla on hemmetin hyviä ystäviä. Hallilla tuntui tulevan koko ajan tuttuja vastaan, mutta yksi kohtaaminen sai melkein kyyneleet silmiin. Minulta näet kysyttiin erätauolla tupakkapaikalla, että oletko Willimies? Kyllä vastauksen jälkeen, sainkin paljon kehuja tekemästäni työstä tämän blogin parissa. Ehkä SaiPan 0-6 johto tuossa vaiheessa iloliemellä ryyditettynä, sai aikaan tuon tunnepitoisen hetken ja tuskin nyt sentään niin hyvää työtä olen tehnyt kuitenkaan? Ei mitään, tämän kaltaiset juttutuokiot saavat tuntemaan itsensä jotenkin tärkeällä asialla olevaksi. Hyvä jos jutut kelpaavat.... yritän myös toteuttaa tuon mainitsemasi kohteen esittelyn. Kiitos vihjeestä!
Autohallit ovat myös tyhjinä

Tänään kuitenkin liikutaan vielä Miehikkälän kohteiden parissa ja esittelyvuorossa on taas yksi Urban Explorer kohde. Miehikkälän Savanjärvellä sijaitsee entinen rajavartioston käytössä ollut kasarmialue, joka on nykyisin tyhjänä. Vain päärakennuksen ulko-oven viereen kiinnitetty muistolaatta kertoo ajoista, jolloin alueella oli ihmisiä ja muuta toimintaa. Nyt vain pihan poikki kölkötellyt kettu tarkasteli pää kallellaan meitä, jotka ilkesimme tulla häiriköimään hänen reviirilleen. 
Laatta seinässä kertoo entisistä ajoista

Alueella sijaitsi jo sotavuosina armeijan yksiköitä, mutta myöhemmin alue siirtyi rajavartioston käyttöön. Lisäksi alueella Miehikkälän rajajääkärikomppanian komentopaikka vuosina 1954-1997. Sen jälkeen alue oli aikansa A-klinikkasäätiön käytössä, mutta nykyisin siis täysin tyhjänä. Harmillista tämä kehitys, että upeita paikkoja tyhjennetään toiminnasta ja toiminnot siirtyvät kenties muualle. Kyllä Suomi on varakas maa...

2 kommenttia:

  1. Pakolaisten vastaanottokeskukselle hyvä paikka.

    VastaaPoista
  2. Alueella ammusvarastobunkkereita, helikopterikenttä, ampumaratoja, varuskuntakerho, henkilökunnan asuinrakennukset. Muistolaatta myös metsässä autohallien lähellä (ehtooliskivi). Helikopterikentän aukiolla kuvattiin Edvin laineen tuntematonta sotilasta, palo aukeakohtaus ainakin. Kasarmialue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla harjulla Valkjärven ja Savanjärven välissä. Savanjärven rannassa on mukava laavu tulipaikkoineen.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita