perjantai 11. syyskuuta 2015

Miehikkälä / Talvisotaan lähtö

                                           Metku-kuoro "Lätkä lentää"

Tänään se taas alkaa - talvisota! No tähän rähinään ei tarvitse lähteä aseet olalla, mutta voittoa lähdetään toki hakemaan jokaisesta taistelusta. On siis Liigan avauskierroksen aika ja Willimieskin on lähimmän viikon valmistautunut tulevaan koitokseen, missä kouvolalaisille näytetään närhen munat.... ainakin SaiPan maalilaulua saavat kuunnella ihan huolella. Itse asiassa jopa saavat paikan päällä kuulla siitä uuden version, minkä ensiesitys on Kisapuistossa klo 18.20. Tervetuloa paikalle!!!

Mitalijahti siis alkaa tänään, mutta muutamassa asiassa SaiPa on jo liigan mitalikolmikossa. Talousasiat on hyvin hanskassa ja Some-maailmassa SaiPa on ihan parasta A-ryhmää. Myöskin käsite koko Etelä-Karjalan joukkue alkaa olla lyönyt itsensä läpi. Viime kaudellakin katsojia riitti ympäri maakuntaa ja aina Miehikkälästäkin asti. Saattoipa muutama tulevaisuuden huippipelaajamme olla männä keväänä laulamassa videolla esiintyvässä Metku-kuorossakin....ihan huippua!
Miehikkälän kotiseutumuseo

Vaan talvisotaan lähdettiin Miehikkälästäkin....tosin vuonna 1939, jolloin tarvittiin riittävästi arjensankareita rintamalle. Lähdön hetkellä he kokoontuivat nykyisen kotiseutumuseon pihamaalle. Tuolloin rakennus oli seurojentalona ja se oli kaikille paikallisille tuttu paikka tanssien ja muiden juhlien pitopaikkana. Tuolloin syksyllä 1939 juhlat olivat kaukaista ajatusta, kun jokainen mietti edessä olevia ponnistuksia ja uhrauksia.

Paikalliset veteraanit halusivat kunnioittaa miehikkäläläisten uhrauksia kinnittämällä tapahtuman muistoksi muistolaatan lähtöpaikalle. Tilaisuus pidettiin itsenäisyyspäivänä 1997, mutta vaikka paikalla olikin väkeä suurin joukoin, puuttui paikalta 177 sotien uhria, joiden sotaretket eivät päättyneet omalle kotiseudulle.
Muistolaatta

Muistolaatan suunnittelusta vastasi Miehikkälän kulttuuri- ja kirjastolautakunta. Työn jäljestä vastasi Veikko Krouvi. 

PS. Willimies suorittaa nyt oman julkisen veikkauksensa SaiPan otteista kaudella 2015-2016. Runkosarjan jälkeen SaiPa on neljäs ja ottaa historiansa toisen mitalin kauden päätteeksi - värillä ei ole väliä! Parhaaksi maalintekijäksi nousee Chad Rau 21 maalilla ja paras pistemies tulee olemaan David McIntyre 45 pisteellä. Sam Löfqvist tekee seuran puolustajien piste-ennätyksen 42 pisteellä. Kaiken kruununa SaiPan maalivahdit pelaavat yhteensä 9 nollapeliä. Tuokin lienee seuran ennätys. Henkilökohtaisesti lupaan olla paikalla yhtä lukuunottamatta kaikissa peleissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita