maanantai 7. syyskuuta 2015

Miehikkälä / Miehikkälän kirkko

                                           Airbourne "Bottom of the well"

Jees, esittelyvuorossa tänään Miehikkälän 1.11.1881 käyttöönsä vihitty kirkko, mutta ensin muutama sananen viime viikon tapahtumista. Kuten te lukijat muistatte, niin aloitin kuntokuurin viime maanantaina Mellonmäen portaissa. Jatkoakin seurasi jo heti seuraavana päivänä, kun hakkasin autotallissa nyrkkeilysäkkiä. Seurauksena sitten olikin viikon treenitauko heti kättelyssä kun menin ilmeisesti murtamaan ranteeni. Käsi on vihotellut jo viikon ja ei parane omin konstein elikkä lisää säkkiä hakkaamalla, joten huomenna menen sitten lääkäriin! Mikähän hitto siinä on, kun kerrankin olisi vanhalla ukolla motivaatiota harjoitella, niin ei muuta kuin leppääillään kotosalla vaan....
Miehikkälän kirkko

Sen verta hullu lienen, että töissä olen käynyt Buranan voimalla jo viikon verran, mutta pakkohan se on tuo räpylä saada kuntoon, joten edessä lienee pakkolepo monestakin asiasta, kenties jopa töistä? Vaan heti kun käsi toimii, niin Airbournen videon Average Joen tavoin harjoittelu jatkuu. Onhan tässä vielä reilu vuosi aikaa ennen suurta koitosta, missä kaksi ylipainoista ja huonokuntoista ukonrahjusta ottavat mittaa toisistaan nyrkkeilykehässä.
Koristeellisuuttakin löytyy...

Kuten alussa mainitsin, niin vanha se on tuo Miehikkälän upea punatiilinen kirkkokin. Toki sitäkin on vuosien varrella retusoitu moneen otteeseen, viimeksi vuonna 2008. Kirkon suunnittelija on arkkitehti Ludwig Isak Lindqvist, mutta kuka suoritti rakennustyön vuosina 1879-1881, on jäänyt ainakin itseltäni pimentoon. Ilmeisesti talkoillahan tuo lienee tehty, mutta en osaa tuota täysin varmaksi sanoa.

Urut ovat kuuluneet kirkon varustukseen jo vuodesta 1895 lähtien. Alttaritaulun sen sijaan maalasi Väinö Hämäläinen vuonna 1930. Maalauksen aiheena on Jeesuksen ottaminen alas ristiltä. Kaikki muut koristeelliset maalaukset on tehnyt taiteilija Urho Lehtinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita