keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Kouvola / Myllykosken kirkko

Jees, sanon minä. Olipahan eilen mielenkiintoinen päivä. Kävimme koululuokkani kanssa visiitillä Helsingissä ja perhana, oikein kansallisoopperassa! Enpä varmaan ikinä koskaan olisi omilla rahoillani vieraillut kyseisessä paikassa, mutta pakkohan se on tunnustaa että melkoine n kokemushan tuo oli. Kuorsasin puolet esityksestä ja oppilaat tönivät minua kylkeen, koska häiritsin esiintyjiä.... no ei sentään! Päinvastoin yllätyin itsekin kuinka hieno taidemuoto ooppera voikaan olla! Seurasin esitystä suurella mielenkiinnolla ja olin aivan otettu hienosta elämyksestä. Kiitokset tästä kuuluu Suomen kulttuurirahastolle, joka kuskaa tänä vuonna kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kulttuurielämyksiin. Arvostan tällaista työtä...ja taas kohteiden pariin.
Myllykosken kirkko

Taas kohde, mitä en oikeastaan missään vaiheessa ole aikonut julkaista, mutta antaa mennä. Koska tuli joskus kuvattua tämä Myllykosken kirkko, niin saanpahan tämänkin kohteen mielestäni. Kyseessä on vuonna 1929 alkaneen projektin huipennus, Myllykosken kirkko. Projektin aloitti Myllykosken-Viialan pikkukirkkoyhdistys. Yhtyneet paperitehtaat Oy antoi kirkolle tontin sekä rahoitti koko projektin. Paikallinen patruuna Waldenin mielestä paikkakunnalla kuuluu olla kirkko.
Tiheä kasvillisuus esti tarkan kuvaamisen...pahoittelut

Kirkon suunnittelijaksi valittiin arkkitehti Palmqvist ja niinpä kirkko valmistui 1936. Se on valkoiseksi rapattu tiilinen pitkäkirkko. Kirkon katteena on tiilikatto ja 45 metriä korkean tornin huipulla on Waldenin määräyksestä neonristi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita