sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Petroskoi / Petroskoin patsaita*

Willimies on jo vanha mies, mistä kertoo sekin että jälkikasvuni on kerennyt täysi-ikäiseksi. Olen myös ehtinyt piipahtaa monilla paikoilla ja nähdä kaikenlaista kiinnostavaa ja vähemmän kiinnostavaa. Tämä bloggaaminen on myös touhua, joka pakottaa menemään monille seuduille, minne en takuulla muuten menisi. Yksi sellainen paikka on Petroskoin kaupunki. 
Toivomuspuu

Itse toivoin pääseväni elävänä takaisin prätkäreissultamme, joten hyvin toimi!!!

Tuntemattomassa sotilaassa joukkojen tavoite syksyllä 1941 Petroakoin kaupunki ja lopultahan sinne pääsivätkin. Itse en korkeasta iästäni huolimatta ehtinyt tuohon lähtöön vaan oma visiittini Peroskoihin ajoittui kesään 2013. Tuolta reissulta tuli otettua melkoinen määrä kuvia ja laitanpa niitä kaikkien nähtäväksi, vaikka ne ovatkin blogialueeni ulkopuolelta. No, eihän se ole ensimmäinen kerta! 

Hiton komea

Ranta-alueella tämäkin

Varkautelaisen Anna Kettusen vuonna 1997 tekemä Ystävyyden aalto

Äänisen rannassa tämäkin

Lieneekö merenneito tissit paljaana?

Matkalaiset pasi ja minä

Joku sotahässäkkä

Äänisen verkkokalastajat

Mikä lie?

Petroskoin rantabulevardi oli täynnä patsaita. Tässä yksi niistä...

Portti...

joku sotahässäkkä kaupungilla

Pohjola-hotellin läheltä löytyi suihkulähde

Ihan kaikkia kuvia en vielä laita kaikkien nähtäväksi, vaan ne saavat tulla julkaistuksi yksittäisinä kohteina, kunhan saan niistä kirjoitukset valmiiksi tässä kaiken kiireen keskellä. Kiirettähän aiheuttaa työ, työ, työ, bloggaaminen, alkanut pikkujoulukausi ja surkeat säät, jotka saavat mielen matalaksi. Myös tekemättömien töiden lista tuntuu kasvavan päivä päivältä pidemmäksi, mikä ahdistaa minua niin, etten saa tehtävistä mitään tehdyksi....
Petroskoin kaupungin perustamisen 300-vuotisjuhliin vuonna 2003 valmistuneen Äänisen rannan toisen rakennusvaiheen kunniaksi Venäjän federaation, Moskovan kaupungin, Karjalan tasavallan ja Petroskoin kaupungin varoin.

Auringonlaskiessa kaikki näytti ihan hiton komialta

Willimies on SaiPa-fani jopa Wäinämöisen seurassa

Petroskoi on perustettu tykkitehtaan ympärille. Tässä yksi tuotteista

Assistentti Pirhonen löysi massin rahaa

Menestyksen kukkaro. Lahja Riian kaupungilta ja Arhibuveks-yritykseltä. Petroskoilaiset, olkaa onnellisia ja rikkaita.

Komia lintupatsas jossain Petroskoissa

Talojen seinillä oli joitakin muistolaattoja

Nämä Petroskoin kohteet ovat sellaisia, etten tiedä niistä yhtään mitään, mutta toivottavasti edes kuvia on kiva katsella. Ainakin osa ihan hauskojakin kohteita.... 

Päivitys 10.2.2018
Törmäsin eilen sattumalta upeisiin kuviin, mitkä Reissu-Esa on ottanut Petroskoista. Esittelyssä samoja itselleni tuttuja paikkoja, mutta aivan hemmetin pein kuvin varustettuna. Käykääpä vilkaisemassa täältä.

2 kommenttia:

  1. Onhan siellä Äänisen rannassa myös Otto- Ville Kuusisen iso näköispatsas. Tuijottelee Ääniselle päin ja tästä syystä paikalliset kutsuvatkin sitä "Kalastuksenvalvojaksi".P.S: Hienoa bloggausta, pidän.

    VastaaPoista
  2. O.W.Kuusinen on päässyt kuviin 1.12.2017, joten homma hoidossa

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita