torstai 16. marraskuuta 2017

Kouvola / Tiedonpuu

Huh, taas eilen työpäivä venyi 12 tuntiseksi vanhempainillan takia. No, se kuuluu opettajan arkitehtäviin, mutta kyllä puhetyöläiselle se alkaa olla liikaa. Loppupäivästä ajatus ei sen kummemmin kulje ja äänikin kuulostaa raakkuvaa varista. Eipähän tässä nyt kotia tultua ole ihmeempiä ajatuksia päässä. Kokeilen siis raapustaa muutaman rivin, josko se avaisi pään sisäistä jumitilannetta? Tietenkin kohteeksi valikoitui koulu....
Kouvolan yhteislyseon lukio

Tiedonpuu koulun sisäänkäynnin luona

Eilen olimme Kouvolan yhteislukion pihamaalla ja tarkkaavaisimmat kaiketi huomasivat siinä muistolaatan edustalla sijaitsevan pronssisen patsaan, mistä en vielä eilen maininnut sanaakaan. No, nyt on sen vuoro. Kyseessä on P.Koskisen tekemä pronssinen Tiedonpuu-patsas. Sen taustana on puu, jonka varjossa seisoo poika, jonka kädessä on avattu kirja. Pojan katse on suunnattu ylös, missä myös pojan tavoitteet ovat.
Tiedonpuu-patsas

Patsas sai alkunsa silloisesta Kouvolan lyseosta, joka sai vuonna 1961 uuden koulurakennuksen. Tuolloin rehtori Helvi Honka sai ajatuksen elävöittää koulun pihamaata patsaalla. Tekijäksi valikoitui Pauli Koskinen ja patsas paljastettiin poikalyseon edessä 27.11.1965. Myöhemmin lyseoiden yhdistyttyä, se siirrettiin nykyiselle paikalleen.
Signeeraus P. Koskinen -65

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita