sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Miehikkälä / Salpamuseo

Kyllä sitä taas tuntee itsensä petturiksi, kun olen moneen kertaan kertonut esitteleväni kaikki valokuvaamani luovutetun Karjalan kohteet kerralla. No, toimissani nyt ei ole sen kummemmin ollut logiikkaa ennenkään, joten ei kait tämä suuremmalti yllätä? Vuorossa on siis kohde Suomen Miehikkälästä.... miksi?
Matkalaiset toivotetaan tervetulleiksi tankilla

Rauhallisempikin tapa löytyy....

Tämä syksy on ollut kaikkineen sen verran kiireinen, että ihmettelen kovasti kuinka olen pystynyt ylläpitämään nykyistä juttujen julkaisuvauhtia. Lisäksi blogi on alkanut kaiketi saamaan vähän kiinnostusta muuallakin ja se aiheuttaa omat haasteensa. Lukuisia kyselyitä on viime aikoina pamahtanut sähköpostiini, joihin vastaaminen ottaa oman aikansa vaikka en asiaan osaisi vastatakaan. Lisäksi olen nyt kertaalleen pitänyt esitelmän bloggaamisesta ja se olikin hieno kokemus, vaikka valmistautuminen ottikin aikaa. Nyt uusimpana projektina on blogin kohteiden esittely erään printtimedian sivuilla. Se vasta aikaa tuleekin vaatimaan, joten nyt aion säästää Karjalan kohteita tuohon projektiin.
                              Videopätkä Salpamuseosta

Mitään varmuutta julkasemisesta ei vielä ole, mutta lähiviikkoina sekin selviää. Nyt on siis monta rautaa tulessa ja kaiken lisäksi pitäisi vielä hoitaa työtkin, jotka vievät lähiaikoina aikani. Kalenterini alkaa olla sen verran täynnä, että en kohta enää tiedä, milloin kerkiäisin levätä ja kirjoittaa tänne blogiin? Pihamaan lehdetkin makaavat nurmea vasten ja sinne ne kaiketi lumen alle tulevat jäämäänkin...
Museon päärakennukset

Täällä voi pitää vaikka kokouksia ja syödä hyvin. Linnoittamisesta kertova näyttely löytyy talosta myös

Ei siinä mitään, koska tykkään opettaa nuoria ja olla mukana kaikenlaisissa riennoissa, mutta nyt tuntuu etten vaan meinaa keretä mihinkään. Kaiken lisäksi olen mies, joka ei pysty tekemään kuin yhtä asiaa kerrallaan! Onneksi välillä on irtiottoja työstä ja arjesta, kuten SaiPan pelit, mistä en suostu olemaan poissa vaikka pää olisi kainalossa. Lisäksi ensi viikon kiireiseen ohjelmaan kuuluu koko päivän mittainen reissu Helsingin kansallisoopperaan ja -museoon. Sekin vie ajatukset pois työstä ja harrastuksista.
Kanuuna on suunnattu itään

Pallokorsun rakentamiseen käytetty muotti

Infoa edelliseen


Salpalinjan multimediaosastolla pyöri esittelyvideo

Ilmavalvontatorni

Alueella on juoksuhautoja

Kalliota on louhittu melkoisesti

Nyt joku tietysti kuvittelee, että taas se Willimies siellä jaksaa valittaa kiirettä ja omaa aikaansaamattomuuttaan, mutta ei siitä ole kysymys. Valitettavasti ihan kaikkeen ei vaan juuri tällä hetkellä aika tuppaa riittämään, joten nyt on pakko unohtaa vähäksi aikaa jokapäiväinen blogikirjoitus. Asiat on vaan laitettava juuri tällä hetkellä tärkeysjärjestykseen... Bloggaaminen ei tietenkään lopu, mutta muutamaksi viikoksi pitää harventaa julkaisuvauhtia, en vaań kerkeä tehdä kaikkea! Että näissä tunnelmissa tänä aamuna...

Tämän päivän kohteeksi valitsin Miehikkälän Säästöpirtintiellä sijaitsevan Salpamuseon kahdesta syystä. Paikka on helppo esitellä ottamieni valokuvien avulla ja niitä on paljon... Samalla saan tilaa uusille kuville rutkasti ja se helpottaa kuvien järjestelyssä jatkossa. Niiden siirtelyyn ja järjestelemiseen meneekin rutosti aikaa. Aion siis helpottaa omaa elämääni vähäsen.
Vanhoja asiakirjoja

infotaulu

Lotat olivat muonittamassa ja huoltamassa rakentajia

Puhelinkeskus

Miehikkälän Salpamuseo perustettiin vuonna 1987 vaalimaan Salpalinjan rakentajien tekemää massiivista työtä. Alueella sijaitsee melkoinen määrä erilaisia puolustuslaitteita, joiden tarkoitus oli pysäyttää vihollinen, jos he olisivat näille nurkille päässeet. Matka tosin tyssäsi jo aiemmin, mutta täällä olisikin ollut vastassa melkoinen ylläri. 
Williladya kiinnostaa aseet

Niitähän olikin esillä

korsukonepistooli kiinnosti minua

Itse olen kierrellyt melkoisesti eri Salpalinjan kohteissa, joihin voit tutustua helpoiten täältä. Kyseisiä rakennelmia tuntuukin löytyvän etelä-Karjalasta joka nurkalta, mutta tänne Miehikkälään on kasattu kalustoa ja rakennelmia turistien nähtäväksi. Tarjolla on myös multimediaesityksiä, muistomerkkejä ja etenkin hyvää ruokaa matkalaisten iloksi. Pientä pääsymaksua vastaan voit siis nähdä paljon!
Vahvimmat asemat on louhittu kallioon

Vihollisen varalle oli kaikenlaisia juonia

Sisäänkäynti

Aseet ovat paikallaan


Makuulaveritkin löytyvät

Kamina oli lämmönlähde

Ilmastointi

Vihollisia ei ikävä kyllä näkynyt

Salpamuseo löytyy tietenkin myös Internetistä ja koska en halua sen kummemmin mainostaa mitään paikkoja, niin kehotan teitä tutustumaan täältä löytyviin erinomaisiin nettisivuihin. He osaavat kertoa paikasta paremmin, kuin minä osaisin ikinä tehdä.... 

Tällaista tällä kertaa ja nyt Willimies lähtee ajokauden viimeiselle moottoripyöräajelulle. Ei kait näillä ilmoilla voi muuta kuin todeta kaiken hauskan loppuvan aikanaan.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita