torstai 12. syyskuuta 2019

Kurkijoki / Veikko Hakulisen muistolaatta

Kurkijoki tuntuu olevan täynnä muistolaattoja, jotka kertovat pitäjässä syntyneistä kuuluisuuksista. Eilen oli esittelyvuorossa presidentti Relanderin kotitalon seinään kiinnitetty muistolaatta. Tänään onkin sitten vuorossa Kurkijoen museon seinään kiinnitetty, mikä kertoo hiihtokuningas Veikko Hakulisen syntyneen Kurkijoella. Ilmeisesti Veikon kotitalo ei ole enää olemassa, koska laatan sijaintipaikaksi valittiin paikallisen museon seinä.
Kurkijoen museo

Muistolaatta paljastettiin 4.1.2010, jolloin tuli kuluneeksi 85 vuotta hiihtokuninkaan syntymästä. Käsittääkseni muistolaatan hankki Etelä-Savon Liikunta ry:n päällikkö Heino Lipsanen. Ainakin hänen roolinsa muistolaatan hankkimisessa oli suuri. Niinpä hän oli myös paikalla Kurkijoen museolla muistolaattaa paljastettaessa. 
Hiihtokuninkaan laatta


Paikalla olivat myös Veikko Hakulisen pojat Pekka ja Lassi, Suomen hiihtoliiton toiminnanjohtaja Juha Viertola, liittovaltuuston puheenjohtaja Niemi sekä aiemmin mainittu Heino Lipsanen.
Kuka lie nobody tunki samaan kuvaan Hakulisen laatan kanssa?

Kurkijoelta on siis lähteneet maailmalle sekä kuningas että presidentti. Lieneekö paikkakunnalta lähtenyt muitakin kuuluisuuksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita