lauantai 5. tammikuuta 2013

Lappeenranta / Sana Mobilitas

Willimies sai eilisiltana mielenkiintoisen puhelinsoiton joltain heebolta, joka taisi olla melkoisessa vihneessä. Kaveri huusi, että hän lopettaa blogin lukemisen ellei tyyli muutu. Kuvat on kuulemma blogissa komeita ja aihe hyvä, mutta helkuttiako noita sinun omia jorinoitasi on pakko lueskella! Minulla petti pokka aivan täysin ja nauroin maha kippurassa. Ilmeisesti tästä syystä Hemmo ilmoitti kirjoittavansa Etelä-Saimaan estareihin mitä tuubaa täällä kertoillaan… No tiedoksesi, että tyyli ei muutu! Katsele vain kuvia tästä lähtien, niin ei tule paha mieli sinulle.

PS. Laita estareihin blogin nimi oikein!
 
Aloitetaanpa tämä kirjoitus liikunnallisella videolla, jonka sanatkin ovat melkoisen asiaankuuluvat! Esittäjä on tietenkin Suomen paras lappeenrantalainen bändi Kotiteollisuus. Tsipaleen nimi on Jos sanon!
Siirrytään asiaan vähitellen. Videon tavoin Joutseno on liikunnallinen paikka! Kaksi urheilijan ansioistaan saamaa muistomerkkiä saa nyt jatkokseen joutsenolaisen taiteilijan Reino Puustisen Sana Mobilitas – patsaan esittelyn. Kerrottakoon kaikille latinaa osaamattomille tiedoksi, että nimi tarkoittaa ”Tervettä liikuntaa”.
Sana Mobilitas - joutsenolaisittain Elsa
Helteisenä heinäkuun päivänä tuli käytyä kuvaamassa tämäkin kohde. Matkaseurana oli palkaton assistentti Jarkko Rita, joka kuljetti minua pitkin ja poikin Joutsenoa. Seuraavien viikkojen kuvat ovat samalta retkeltä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Oli siis meilläkin melkoinen Sana Mobilitas-päivä. 

Hirveän paljon ei Willimiehellä ole tästä patsaasta tietoa, mutta kerrotaan nyt ensin sen sijaintipaikka. Joutsenon keskustassa sijaitsevan pääterveysaseman edustan puistikossa on tämä viehkeä kaunotar, joutsenolaisittain tuttavallisemmin Elsa, ollut näytillä jo vuodesta 1989. Sen julkistamisajankohta oli myös Joutsenon 350-vuotisjuhlavuosi.
Sana Mobilitas -Tervettä liikuntaa
”Sana Mobilitas” kuvaa liikunnan merkitystä terveyteen. Ilmeisesti se on vaikuttanut parantavasti joutsenolaisten liikunnallisuuteen, koska joka vappu tuo patsas lakitetaan. Näin on käynyt jo 22 kertaa. Vaatii melkoista liikunnallisuutta tuo hommeli. Toivottavasti ensi vuonnakin onnistuisi tuo operaatio ilman onnettomuuksia! On näet melkoisen korkeita tikkaita pitkin kavuttava laittamaan Elsalle lakki päähän!

1 kommentti:

  1. Elsahan on nimetty legendaarisen entisen Joutsenon kunnanlääkärin ja kunnanvaltuutetun Elsa Silvennoisen mukaan, joka vieläkin taitaa vaikuttaa kunnalliselämässä 78 vuoden iästä huolimatta.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita