keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Lappeenranta / Arboretum

                                             Aknestik "Puunhalaajat"

Tämän päivän tarinaa ei ollut koskaan tarkoitus julkaista, mutta koska kuvat(surkeat) tuli napattua, niin tyrkätään nämä blogiin, vaikkakin tällaisena välikausipostauksena. Jotenkin vaan vanhaa sahan kuorimon työntekijän mieltä lämmittää katsella salskeita tukkipuita, joiden välissä kasvaa jokunen vanerikoivukin. vastaavista puista on tullut vaatimaton leipä revittyä yli 20 vuotta, joten kyllähän nämä komeat puut ansaitsevat tulla esitellyksi? 
 
Maasotakoulun Arboretum "Kurssipuupuisto". Taustalla rakennus Vääpeli
Aikoinani en tiennyt Lappeenrannasta löytyvän yhtään Arboretumia eli kasvilajipuistoa. Viime vuonna lukijavihjeen avulla selvisi totuus. Vesitornilta pitkin Valtakadun reunoja sijaitsee koko kaupungin oma Arboretum, mihin voit tutustua täältä. Yllätyksekseni huomasin viime kesänä Maasotakoululla kuvausretkellä ollessani, että onhan niitä vielä toinenkin. Armeija on perinteitä kunnioittava organisaatio, mistä heille on annettava täydet pisteet. 

Perinteiden kunnioittaminen tuntuu ainakin minusta hyvältä, ja mitä pidempään perinnettä on jatkunut, niin sitä varmemmin niistä on pidettävä kiinni. En osaa sanoa tarkkaan kuinka kauan maasotakoulun eri aliupseerikurssit ovat kurssipuitaan istuttaneet Maasotakoulun keskuspiha-alueelle, mutta ottamieni kuvien perusteella perinne juontaa ainakin vuoteen 1957. Mahdollisesti perinne on alkanut jo 1940-luvulla, koska kuvassa on peruskurssi 16 kyltti vuodelta 1957. Ei vaan tullut bongailtua noita kilpiä tuon tarkemmin.
 
Armeija vaalii perinteitä....10 pistettä!
Tämän kummempaa tietoa Willimieskolmikolla ei Maasotakoulun Arboretumista ole, joten olkoon tämä tällainen välikausipostaus ilman turhia selittelyjä. . Joka tapauksessa Lappeenrannassa on siis kaksi Arboretumia eli paikkaa minne istutetaan puu tietyn tapahtuman johdosta. Hieno tapa ja perinne, jatketaan samaan malliin…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita