sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Parikkala / Uukuniemen sankarihaudat

Uukuniemen sankarihaudoilla on hyvä pohtia Kolmannen Naisen tavoin "Elämän tarkoitusta"

Viime suvena kiertelin melkoisesti Williladyn keralla Etelä-Karjalassa kuvaamassa mielenkiintoisia kohteita. Ehkä tässä kohtaa lieneekin paikallaan kiittää Williladyä mukavista retkistä ja hetkistä näiden muistomerkkien sekä luontokohteiden bongaamisessa. Hauskaahan tuo oli, vaikka nyt matkat ovatkin loppuneet talven ajaksi. Kiitokset, suorastaan jättikiitokset! Ehkä lienee tässä kohtaa myös aiheellista varoittaa, että palkattoman assistenttisi virka on päättynyt. Ensi kerralla saanen tarjota edes pöperöt? 
Uukuniemen sankarihautausmaa kesällä 2013

Yksi näistä retkistämme suuntautui Uukuniemen kirkolle, mikä oli lähes kauimmainen kohde missä piipahdimme. Kirkon pihamaalta löytyi aivan upea sankarihautausmaa. Minusta on ihailtavaa, että täällä Uukuniemelläkin vainajien muistoa kunnioitetaan ja alue on hyvin hoidettu. Kiitokset siitä ja kunnia sankareille. 
Kuka lienee tehnyt tämän?

Mitään tietoa en suuremmin osaa kertoa, kuten en edes paikalla olevasta punaisesta graniitista tehdystä rististä. Sen jalustasta löytyy teksti "Rauha teille" ja sen juurelle on haudattu kesällä 1941 Ristlahden taisteluissa kaatunut sotilas, joka on jäänyt tunnistamattomaksi. 
Tuntemattoman sotilaan hautakivi ristin juurella

Ylen Elävästä arkistosta löytyy kuitenkin uukuniemeläisen sotaveteraanin muistelut, joita voit kurkata täältä

1 kommentti:

  1. Willilady kiittää unohtumattomista reissuista, joita vain Willimies Tours voi tarjota! Koskaan en ole tätä assistentin hommaa palkan vuoksi tehnyt vaan aivan muista syistä. Ja niin on oleva jatkossakin! Tuollaisista pienistä ja ainutlaatuisista hetkistähän se elämän tarkoitus syntyy.

    Kohti uusia seikkailuja!

    Willilady

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita