torstai 14. marraskuuta 2013

Rautjärvi / Simpeleen sankarihautausmaa*



                                       Samantha Foxin tavoin Willimies antautuu "I surrender"

Nyt tuntuu, että melkoisen suuria muutoksia elämässä on tiedossa, joten nyt on pakko ottaa ainakin viikon mittainen aikalisä tästä rakkaasta harrastuksesta. Eihän tästä mitään tule, kun ajatukset harhailevat milloin missäkin! Juuri äsken mietin viikon lomaa jossain kaukana, missä ei puhuta suomenkieltä ollenkaan. Pitkin päivää ajatukset ovat harhailleet vähän muissakin asioissa, joten I Surrender!!! Ei tästä nyt tule yhtään mitään..... Lisäksi on kaiken maailman juhlat ja muut häppeningit töiden lisäksi kaatumassa kerralla niskaan... Pidän siis pienen tauon näistä kirjoitushommista. Aikaa ei vaan riitä ihan kaikkeen. On siis downshiftausviikon aika!

Tämän päivän kohteen miehet eivät sentään antaneet yhtä helposti periksi, vaan taistelivat viimeiseen hengenvetoon asti. Esittelyvuorossa Simpeleen kirkkomaalla lepäävät simpeleläiset sankarivainajat. Nykyisinhän Simpele kuuluu Rautjärven kuntaan, mutta nämä ovat aitoja simpeleläisiä.

Kirkkomaan sankarivainajille tarkoitettu monumentti on poikkeava aiemmin esitellyistä. Kyseessä on luonnonkivistä rakennettu pitkä muuri, mihin jokainen sankarivainaja on saanut oman laattansa. Uhrin määrästä kertookin juuri kivimuurin pituus. Sotavuodet eivät kohdelleet Simpelettä hellin käsin, vaan kovin kourin. 

Simpeleen sankarivainajien muistomerkki
Taiteilija Eila Hiltusen tekemä Sankaripatsas
Päivitys 8.2.2018
Simpeleen sankarihautausmaan muistomerkki on vuodelta 1953

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita