perjantai 12. tammikuuta 2018

Kronstadt / Minisukellusvene Triton 2

Jatketaanpa sukellusveneteemalla, koska Kronstadtista löytyi toinenkin mielenkiintoinen vedenalainen härveli. Kyseessä on Venäjän laivaston erikoisjoukkojen Spetznazin käyttämä pienoissukellusvene salaisiin tehtäviin. Koska salaisille tehtäville ei ole enää tarvetta tai sitten kyseessä on mitä ilmeisimmin käytöstä poistettu malli, niin pitihän se kuvata paikallisen varuskunnan aidan aukoista.
Triton 2 varuskunnan pihalla ei niin omissa elementissään

Sama härpäke takaa kuvattuna

Onhan tuo erikoinen härveli


Kyseinen kapistus oli käytössä kylmän sodan vuosilla ja tämä vahvalla rungolla toteutettu sukellusvene pystyi kuljettamaan neljä matkustajaa kahden vastatessa veneen ohjaamisesta. Miehistö istui aivan keulassa ja matkustajat ahtautuivat 9,5 metrisen rungon takaosaan, koska keskiosa oli varattu moottoreille ja muille laitteille. 
Muutakin kalustoa oli esillä
Varuskunnan seinässä oli ohjeet oikeaoppiselle marssitavalle

Nopeus oli ainoastaan 5,5 solmua ja ilmeisesti se riitti salaisiin operaatioihin. Olisi kyllä kiva tietää laitteen käytöstä enemmänkin, mutta kun ne ovat salaisia, ellei suorastaan huippusalaisia.... 
Varuskunnan portinvartijat

Näytti kyllä suljetulta, mutta tykit vartioi....
Tässä vielä linkki, minkä valokuvat otettu toisesta suunnasta. Niinpä siinä näkyy luukku, mitä kautta miehet ovat siirtyneet ulos aluksesta veden alla. Linkki löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita