tiistai 23. tammikuuta 2018

Siestarjoki / Lenin Razlivin asemalla

Viime keväänä kiertelimme paljon Terijoen - Siestarjoen alueella kuvaamassa erilaisia kohteita. Matkalle osui myös lukuisia Lenin-aiheisia muistomerkkejä, joita esittelen nyt peräjälkeen. Saanpahan nuokin pois viemästä tilaa tietokoneeltani. Lenin-juttujen jälkeen perkaan vielä sähköpostini mahdollisista Venäjän kohteista ja sen jälkeen onkin edessä paluu esittelemään Kymenlaakson kohteita. Niitä riittää vielä joksikin aikaa, kunnes taas kesällä pääsen kiertelemään eri puolilla valokuvaamassa vielä kuvaamatta olevia kohteita.
Leninin ensimmäinen pakomatka päättyi Razlivin asemalle

Intohimoisin vaihe uusien kohteiden etsimiseen erilaisilta sivustoilta alkaa olla jo takana, joten jossain vaiheessa blogin julkaisutahdin on pakko hidastua, koska kohteet alkavat käydä vähiin. Tällä hetkellä julkaistuja on yli 1200 kohdetta ja epäilisin niitä tulevan vielä 400 sataa, mutta sitten alkaakin olla reissut takana! Toki aion jatkaa vanhojen päivittämistä ja uusien kuvaamista, mikäli niitä vielä ilmaantuu näille nurkille. Koska en kuitenkaan osaa tätä bloggaamista lopettaa, niin aion jatkaa Willimiehen seikkailuista uudessa blogissa, mutta sen aika tulee joskus muutaman vuoden kuluttua. Aihekin voi yllättää nykyiset lukijat. Siitä joskus toiste enemmän, koska nyt jatkuu Leninin pakoreissut osa 3

Heinäkuun epäonnistuneen vallankumouksen jälkeen Venäjän väliaikainen hallitus päätti lakkauttaa bolsevikkien toiminnan. Pravda lakkautettiin ja bolsevikkien päämäja suljettiin. Leniniä syytettiin saksalaisten hyväksi toimimisesta ja puolueen jäseniä alettiin pidättää. Lenin oli tietenkin ykköskohde ja hän joutui piileskelemään Pietarissa. Viimeksi hän piilotteli S.J.Allilujevin luona, mutta sitten hänet päätettiin siirtää piiloon Suomeen, missä olisi turvallisempaa.
Lenin on edelleen Razlivin asemalla

Heinäkuun 10.päivän(nykyinen ajanlasku) vastaisena yönä hän lähti Allilujevin ja Grigori Zinovjevin kanssa kävelemään kohti Novaja Derevnjan esikaupunkialuetta. Täällä sijaitseva Suomen rautatieasema oli vartioitu, joten he kohtasivat Leninin tulevan piilottajan Siestarjoen kivääritehtaan työläisen Nikolai Jemeljanovin eräällä sillalla. Kohdattuaan he kääntyivät takaisin kaupunkiin ja etsivät tavara-aseman, mistä he hyppäsivät junaan. 

Koko matkan kolmikko istuivat junan peräsillalla valmiina hyppäämään pois junasta, jos tarve vaatisi. Heiltä tultiinkin kysymään erään upseerin toimesta papereita, mutta humalaisia teeskennellen he selvisivät vaarallisesta tilanteesta. Näin matka jatkui kohti Siestarjokea ja lopulta Razlivin asemalla he nousivat junasta. Ensimmäinen pakomatka päättyi onnellisesti, vaikka riski olikin tulla pidätetyksi. Kenties maailmanhistoriakin olisi muuttunut, jos upseeri olisi tajunnut keneltä hän papereita kyseli. Jäi kenties myös kelpo palkkio saamatta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita