torstai 2. elokuuta 2018

Hamina / Mäntlahden KRH-muistomerkki

Willimies palveli aikoinaan Lappeenrannan rakuunoissa kranaatinheitinmiehenä tai kuninkaallisessa KRH:ssa kuten me sitä aikoinaan nimitimme. Siksi minusta on hienoa, että oma aselajinikin on saanut oman muistomerkkinsä - tosin Haminaan! Tosin palveluni alkaessa kesäkuussa 1985 oli pitkä kuuma kesä kuten tänäkin vuonna ja taisin hoikistua kevyestä liikunnasta jonkun verran. Nyt tätä ilmiötä ei ole tapahtunut vaikka yritystä on jonkun verran ollutkin.
Mäntlahden KRH-muistomerkki

Järeää tekoa

Tämä Mäntlahden renkaan aseveljien 21.8.1990 pystyttämä muistomerkki koostuu järeästä Betonimöykystä ja sen päälle asetetusta heittimen vastimesta, muistolaatasta ja ketjuista. Mielestäni ihan tyylikäs kokonaisuus näin virkaheiton KRH-reserviläisen näkökulmasta katsottuna. Laatta myös paljastaa alueelle sijoitetut heitinosastot, jotka palvelivat alueella sotavuosina ja etenkin jatkosodan rauhanteon jälkeen. Nuo miehet ovat monumenttinsa ansainneet siinä kuin muutkin.
Muistomerkin laatta

Heittimen vastin on kunniapaikalla
Muistomerkin suunnitteli arkkitehti Anita Yrjölä.

1 kommentti:

  1. Erkoisen näköinen nelikulmainen vastin on peräisin venäläisestä 82 mm:n kevyestä kranaatinheittimestä mallia 82 KRH36. Miksiköhän kotimainen ei ole kelvannut?

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita