keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Lappeenranta / Sähkömuuntajat*

                                             Rush "Working man"

Tänään on vappu, tuo työläisten ja valkolakkisten suuri juhlapäivä. Valkolakkini katosi muutossa jonnekin, mutta Hankkijalippiksellä tuo erhe on ennenkin kuitattu. Niin tänäkin vuonna, koska töitä riittää ihan huolella näin lomien ajaksi. Tai no tiedä noista lomista, kun perjantaina vapaapäivänäkin tuli luvattua lähteä töihin. Tosin tällä kertaa työhomma on normaalia mukavampi, kun lähden Lauritsalan koulun innokkaiden yhdeksäsluokkalaisten historianopiskelijoiden kanssa tutustumaan Lappeenrannan linnoitukseen ja siellä sijaitsevaan kahteen museoon.
Tämä kaunotar löytyy Rantatien varresta

Yhdeksän hengen valinnaisryhmästä peräti seitsemän oli valmis luopumaan vapaapäivästään, päästäkseen tällaisen vanhan ukonrahjuksen kanssa tutustumaan paikallishistoriaan. Kerrassaan upea juttu ja välitänkin tässä kaikille kiitokset. Kiitos Essi, Jonna, Max, Jarno, Lotta, Toni ja Joni.

Muuten bloggaaminen on nyt vähän vaiheessa, koska kartoittelen uusia kohteita ja suunnittelen uusia retkiä mielenkiintoisille paikoille. Lauantai näyttääkin kuluvan Lemin ihmeellisyyksiä kuvaillen ja saatanpa piipahtaa jopa Savitaipaleenkin puolella. Muutamat ovat ihmetelleet, että miksi aion jatkaa tätä blogia, vaikka olen useasti maininnut että unelmana olisi lopettaa? Syynä on se, että uusi kipinä on tarttunut minuun ja motivaatio on taas tapissaan....
Putkinotkontien varresta...

Kipinöistä puheen ollen, niin mainittakoon, että uusi blogin kuukausittaisten kävijöiden ennätys on plakkarissa ja sekin osaltaan motivoi jatkamaan. Jännä nähdä mihin asti kävijämäärä nousee vielä tämän päivän aikana, mutta ennätys on ennätys! Kiitokset kaikille lukijoille ja pysykäähän linjoilla.

Laitetaan tähän loppuun todellista kipinöintiä ja esitellään välillä vähän harvinaisempia rakennuksia - sähkömuuntajia. Näissä paikoissa kipinöitä sinkoilee ja nämä Joutsenolaiset muuntajat eivät ole poikkeus. Kaikki ovat vielä käytössäkin.... Hyvää vappua kaikille lukijoille ja kiitokset! 
Penttiläntien varresta...
Päivitys: Yksi muuntaja löytyi lisää Joutsenon työväentalon nurkalta, joten kaipa senkin kuuluu päästä julkisuuteen?
Työväentalon pihamaalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita