sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Lappeenranta / Tupavuoren luola*

                                           Leevi & the Leavings "Tikapuut taivaaseen"

Jonkinsorttista palautetta on tullut muutamasta edellisestä luolapostauksesta, joten helpotetaan lappeenrantalaisten luola-aktivistien tuskaa paljastamalla omalla paikkakunnallamme sijaitseva luola. Nyt ei ole pakko lähteä Lassilanvuorelle kiipeämään pystysuoria seinämiä ja kulkemaan hengenvaarassa luolan sisuksiin!!! Tupavuorella voi kaiken tehdä turvallisemmin ja ainut riski on jäädä ahtaaseen luolan suuaukkoon kiinni. Siksi en uskaltautunut luolan sisälle ollenkaan... jos sinä olet menossa piipahtamaan paikan päälle, niin ota kaveri mukaan ja pätkä köyttä. Viikko takaperin luolaan viettävä rinne oli vielä jäässä....
Tupavuoren huipulta näkyy kauas

Hillittömän kipuamisen jälkeen saavuimme Tupavuoren huipulle ja melkoiset näkymät avautuivat eteemme. Mikä loistava paikka juoda kaffet ennen luolaan laskeutumista. Kallioilla kulkiessa kannattaa varoa, ettei tipahda railoihin ja muutenkin paikan päällä kannattaa noudattaa varovaisuutta. Tikapuut, mitä pitkin laskeudutaan vuoren uumeniin, ovat kuitenkin tanakkaa tekoa. Alas päästyä olin hivenen pettynyt, että missä se luola oikein on, mutta tikkaiden nurkalta aukeni näkymä kohtalaisen suureen luolaan. 
Kaffet Tupavuoren huipulla ennen laskeutumista vuoren uumeniiin

Luolaa on takuulla käytetty pakopaikkana vainolaiselta suojautumiseen ja täällä on varmaan ollutkin hyvä piileskellä, mutta lihavammat pakolaiset ovat joutuneet tyytymään könöttämään tikkaiden alapäässä, koska luolan suuaukko on kohtuullisen ahdas. Kaikesta huolimatta tätä paikkaa voi suositella jopa lapsiperheille, kunhan riittävästi malttia on matkassa taskulampun ja köydenpätkän kera. Willimies Tours suosittelee...
Tikapuut alas vuoren uumeniin
Tikkaiden takaa alkaa laskeutuminen luolaan....mihin en mennyt
Luola on noin 10 neliötä....no vähän reilu
Kalliolla kannattaa olla varovainen
Päivitys 20.8.2016

Surffailen tässä aamun ratoksi Internetin ihmeellisessä maailmassa etsimässä uusia kohteita ja törmäsin mielenkiintoiseen sivuun. Itselleni tutussa Suoman luolaseuran sivustolta törmäsin viikon kuvaan, joten pakkohan tuo on tänne linkittää. Kuvasta selviää Tupavuoren luolan haastavuus, mihin Willimies ei tuolloin uskaltautunut....toki ei ollut vermeitä mukanakaan! Käy kurkkaamassa kuva täältä.

1 kommentti:

  1. Alue on lapsuudesta tuttu, monen monituiset kerrat siellä on kuljeksittu ja makkarat paistettu. Alueella on kaksi luolaa ja "käräjäkivet" toisen edessä. Melkein olen vakuuttunut että siellä on asuttu ammoina aikoin.Sinkonsuo joka on siinä tupavuoren kyljessä on ollut aikoinaan järvi.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita