tiistai 27. toukokuuta 2014

Parikkala / Äijönvuoren luolat

                                                    Faith Hill "Wild one"

Yritetäänpä pitkän hiljaiselon jälkeen saada taas jonkinlaista sepustusta aikaiseksi. Lienee kai pakkokin, koska Willilady on jossain tavoittamattomissa ja neitokaisen synttäreitä pitäisi jotenkin juhlistaa... Hemmetin vaikeaahan tuo on koska aikataulut tekevät aina tepposensa. Itse olin eilen Helsingissä oppilasjoukon kanssa, missä tuli nähtyä Hietaniemen hautausmaa ja Linnanmäki, joten hivenen erilainen luokkaretki tuli vetäistyä. Tänään taas Williladylla on omat rientonsa, joten lähetetäänpä synttärionnittelut näin Internetin välityksellä...  Onnittelut!
Äijönvuori

Joskus muutama viikko takaperin kun aikataulut natsasivat kohdilleen, niin piipahdimme Parikkalassa, jolloin mukana oli myös blogin uusi assistentti Pessi. Kuvausretkelle oli haalittu kaikenlaisia kohteita, mutta ehkä paras näistä oli Äijönvuoren luolat, mitkä kolusimme kaikki läpi. Osa oli melkoisen suuria, mutta mahtui joukkoon muutama ahtaampikin luola.
Äijönvuoren huipulla kannattaa katsoa mihin astuu

Lasettelimme melkoisen mutkaisia hiekkateitä pakoputki paukkuen tuntitolkulla, kunnes lopulta saavuimme Äijönvuorelle. Kieltämättä aluksi paikka ei tuntunut miltään kummoiselta, mutta olimme väärässä. Useita upeita luolia sisältävä vuori suorastaan pakotti vääntäytymään ahtaisiin luoliin, niin pitkälle kuin isomahainen miehenköriläs pääsee.... parasta oli kun nuori assistenttikin vääntäytyi perässä eikä antanut tuumaakaan periksi. Näissä paikoissa punnitaan assistenttien kunto, kestävyys ja hermot. Hyvinhän Pessi selvisi, vaikka ikää on vasta yhdeksän hujakoilla.
Syntymäpäiväsankari ja Pessi vuoren uumenissa

Ei näitä luolia turhaan meille kehuttu, joten nyt testattuamme paikat, voimme suositella näitä luolia kaikille alan harrastajille tai muuten vaan asiasta kiinnostuneille. Menkää ihmeessä paikan päälle tutustumaan Äijönvuoreen, koska tälläkään kertaa kuvat eivät pysty kertomaan paikan mielenkiintoisuutta.
Erään luolan suuaukko
Äijönvuorella on myös ahtaita luolia
Meikäläinen nousemassa eräästä luolasta ylös
Tässä luolassa on avaruutta, mutta viiden metrin korkeuseroa ei kamera ikuistanut....
Kaikenkaikkiaan Äijönvuori on ehdottomasti paras bongaamamme luola tähän mennessä, vaikkakin Lassilan linnavuoren luola aiheutti selkeästi korkeammat sydämensykkeet. Willimies Tours suosittelee kohdetta vilpittömästi. Käykää paikan päällä tutustumassa omin silmin Äijönvuoreen!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita