keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Lemi / Kärmeniemen suku ja vanha mylly

                                           Maukka Perusjätkä "Maailmaa kierrän"

Huoh, vuoden kiireisimmät ajat ovat käsillä ja aikaansaannokset sen mukaiset. Viikon breikki bloggaamisesta on ollut pakollista, koska ihan kaikkeen ei pysty venymään. Palkkatyö on vaatinut oman osansa ja siihen päälle tapetoinnit kotosalla sekä muut vapaa-ajan aktiviteetit. Lisäksi kahdesti on ollut viikon sisällä jopa pukujuhlat ja kolmannet ensi viikolla, joten yksi tekemistäni uuden vuoden lupauksista mennee pieleen jo alkuvuodesta. Pukujuhlien määrä ei siis vähene, vaan lisääntyy. Tästä en kyllä erikoisemmin perusta.

Lisäksi tällä viikolla olisi taas edessä uuden työpaikan hakemusten kirjoittaminen sekä oman kodin miljoonat työt, mitkä vaativat oman osansa ajastani. Onneksi perjantaina ravintola Old Cockissa on esiintymässä Happoradio, minne on tarkoitus mennä...no onhan nuo liput odottamassa. Kaiken hyvän lisäksi moottoripyörään pitäisi suorittaa kesäremontti ja ensi maanantaina olisi tarkoitus käydä vielä piipahtamassa Helsingissä Linnanmäellä hurvittelemassa. Kuten vuodatuksesta osannette arvata, niin uusia kuvausretkiä ei ole lähiaikoina tulossa. Onneksi parisenkymmentä kohdetta odottaa vielä julkaisua.
Välillä Willimiehestäkin tuntuu, kuin olisi myllynkivi kaulassa

Osa Willimiehen kiivaasti kuvaamista odottavista kohteista sijaitsee suljetuilla tehdas- tai varuskunta-alueilla, joten näihinkin pitäisi keritä lähettämään lupapyyntöjä, että pääsisimmekö kuvaamaan niitä. Toivottavasti luvat heltiävät ja pääsemme visiitille, tai saamme kuvat muuta kautta käyttöömme. Lupien käsittelyssä kuluvaa aikaa en edes uskalla ajatella. Kunhan ennen lumien tuloa asiat selkenisivät.

Myöskin Internetin selaaminen on poikinut uusia kohteita ympäri Etelä-Karjalaa, joten ei tässä ole pelättävissä blogin päättyminen, kuten jotkut väärin tulkitsivat edellisen postaukseni. Lisää materiaalia pukkaa, kunhan kerkeän. Vihjeitä saa toki lähettää minulle lisääkin, mutta pidätämme oikeuden valita niistä itseämme kiinnostavat kohteet. Kohteita siis löytyy jatkuvasti lisää, joten pikku hiljalleen uusia stooreja on tulossa....
Muistomerkki toisesta kulmasta

Vielä yksi mainitsemisen arvoinen asia on pyörinyt mielessäni. Tällä hetkellä olen julkaissut 585 tarinaa, joista aion valita 100 tärkeintä ja muokata niiden tekstit lyhyemmiksi. Tarkoitus olisi näet painaa Willimiehen jäljillä kirjaksi!!! Eihän tuota kukaan kustantamo ota julkaistakseen, joten omakustanteenahan se pitäisi tehdä. Maksavia ostajiakaan on tuskin montakaan, joten ehkä painatan sitä 10 kappaletta, joista yhden pidän itselläni sekä lahjoitan Williladylle yhden. Loput kahdeksan voisi vaikkapa jakaa lukijakilpailun palkintoina? No, ensin pitänee käydä muutama kuukausi töissä, että olisi varaa mokoman teoksen painattamiskuluihin. Katsotaan toteutuuko projekti vai jääkö sekin kategoriaan, mietin kerran ja unohdin asian....vaivaisen tuhannen euron takia?
Muistolaatta myllynkiven kyljessä

Vaan, koska nyt on mennyt taas selittelyn puolelle, niin lienee joaika siirtyä Lemille ja tarkemmin sanottuna Kärmeniementien varteen, mistä löytyy muistomerkki, joka lienee yksittäisen suvun pystyttämä. Kyseessä on vanha komia myllynkivi, mikä on nostettu pystyyn tien varteen ja siihen on kiinnitetty laatta missä koruttomasti kerrotaan: "Tältä paikalta on lähtenyt Kärmeniemen suku". Alueella on aiemmin sijainnut tuulimylly alueen korkeimmalla kohdalla Myllymäellä. Lienevätkö Kärmeniemet pitäneet myllyä joitakin satoja vuosia takaperin.... Tämän enempää emme aiheesta tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita