sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Imatra / Poika ja kilpikonna

                                          Naapurin mies ja "Urheilu on ihanaa"

Jep, lomaa on viikko jäljellä ja muodot ovat pyöristyneet entisestään, joten nyt on aika ottaa itseään niskasta kiinni. On siis aika aloittaa kuntokuuri ja ravistella ylimääräinen painolasti harteilta. Pitänee siis aloittaa urheiluhommat! Naapurin mies tuskin kerkiää lenkkikaveriksi hääkiireiltään, mutta ainahan sitä voi laittaa Matin biisin soimaan urheillessa, niin rupiaa jotain tapahtumaankin.

Vaan, tarkoitushan oli esitellä uusi kohde lukijoille, joten siirrytään urheiluhuumasta Imatralle. Vuoksenniskantien ja Torikadun risteyksestä löytyy valurautainen Triton, merenjumala Poseidonin poika, joka simpukankuorella rauhoittaa aallot merenkulkijoille. Tritonia olisi muutama päivä takaperin tarvittukin Suomenlahdella, mutta tämä heppu rauhoittaa aaltoja omassa suihkulähteessään. 
Poika ja kilpikonna omassa altaassaan

Imatralla Triton on kilpikonnineen majaillut 1950-luvulta lähtien, mutta patsas voi olla vanhempaakin tuotantoa, koska samanlaisia on valmistettu Ranskassa 1800-luvun loppupuolella. tekijästä ei ole mitään tietoa, mutta lienee sarjavalmisteinen? kapistus päätynyt Imatralle torveaan puhaltelemaan.
Triton ja kilpikonna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita