maanantai 21. heinäkuuta 2014

Lappeenranta / Virkin salotupa

                                         Willimiehen kesävideo 2014. Paris Hilton "Good time"

Perhana, kun kesä meni jo omalta osaltani. No siis työt ovat alkaneet, mutta ajatukset harhailevat vielä kesäloma-ajassa. Tulihan lomalla reissattua Virossa, Luumäellä, Viipurissa ja Svetogorskissa useastikin sekä tehtyä kaikenlaista hauskaa. Tänä vuonna kerkesin jopa käydä kalassa omassa lammessa ja perskules, eipä tullut vierailtua turhaan, koska melkoinen kyrmyniska ahven tarttui vieheeseeni. Koska kukaan ei usko nykyään mitään ilman valokuvaa, niin tyrkätään kaikkien nähtäväksi kesän vonkale numero 1. 
Ei mikään voittajan ilme....

Koska jotain pitää aina yrittää iltasellakin saada aikaiseksi, että voi leuhkana herätä seuraavaan aamuun, niin yhtenä iltana piipahdin Joutsenon Aholan kylässä Virkin salotuvassa, minkä omistaa Joutsenon kotiseutuyhdistys, mille omistusoikeus siirtyi vuonna 1985. Salotuvan rakennuksiin pääsee sisälle, jos vaivautuu ilmoittamaan asiasta etukäteen, mutta kuten arvaatte, niin minähän piipahdin paikalle ex tempore! Kauniit sisäkuvat karja- ja maatalousesineistä jäivät siis ottamatta, kuten yleensä blogissa sisäkuvien suhteen käy!
Virkin salotupa

Salotupana  paikka on toiminut viimeksi vuonna 1972 ja sen pihapiiriin kuuluu useita rakennuksia. kaikki ne liittyvät kuitenkin pääasiaan eli lehmien kesäiseen paikkaan, missä ne myös lypsettiin ja maidosta tehtiin voita ja piimää. Mielenkiintoinen paikka, mutta vastaavia lienee ympäri Suomen maata, joten mitään ainutkertaista tässä nyt ei taida olla?
Savusauna
Vanha kaivo
Vanha puimakone?
Vanhoja työkaluja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita