lauantai 19. heinäkuuta 2014

Luumäki / Ortodoksihautausmaan muistomerkki

                                              Cemetary "Sweet tragedy"

Muistomerkkiosastoa taas. Vähiin käyvät, mutta vielä riittää, koska Luumäkilehden vanhasta numerosta löysin kuvan tästä muistomerkistä. Ei muuta kuin etsimään, mutta kyllä oli vaikeaa. Parissa paikassa piipahdin ensin metsäretkellä ja lopulta paloi käämit ja siirryin paikalliseen ravintola Kanuunaan. Ei osanneet edes paikalliset neuvoa Willimiestä etsinnöissä. Vaan periksi en aikonut antaa ja lopulta oli taas työvoitto saavutettu eli törmäsin paikalle....no Willilady tuon ensiksi havaitsi, mutta mitäpä tuosta!
Ortodoksihautausmaan muistomerkki pöpelikössä

Kyseessä on vanha venäläinen hautausmaa, joka sijaitsee Taavetin keskusta-alueen läheisyydessä. Minun kommenttina voisi lisätä, että helvetinmoisessa pöheikössä, minne ei johda polkua eikä yksikään viittä opasta satunnaista kulkijaa. Kyseessä on kuitenkin Taavetin linnoituksen rakentamisen aikuinen 1700-luvun loppupuolen hautausmaa, mikä sijaitsee pienen mäen päällä ja sen rinteessä. Nykyisin haudoista on jäljellä ainoastaan pieniä kuoppia ja painanteita, minkä lisäksi aikoinaan alueella sijaitsi paarihuone, mistä on myös jäljellä painanne. Sitä emme valitettavasti jääneet etsimään, vaan poistuimme Jurvalan Tavernaan pihville ja hyvin ansaituille olusille.
Muistolaatta murikan kyljestä

Muistomerkistä emme tiedä sen kummempaa, mutta 1990-luvulla Olli Rusanen toimitti kivenmurikan paikalle, mutta kuka laatan on tehnyt? Sitä emme tiedä....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita