torstai 28. joulukuuta 2017

Raivola / Fedjasetä, kissa ja koira

Willimies on nykyisin jo aikuinen mies, joten en leiki, askartele enkä hyvin pitkälti myöskään lue lastenkirjoja. Viimeisin lukemani lastenkirja lienee kourassani ollut joskus 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa. Silloinkin taisin lukea enimmäkseen Tarzaneita. Myöhemmin valikoimaan tulivat Colt, Nevada ja Clay Allison, Jerry Cottonia unohtamatta. Sen sijaan tämän päivän kohteen Fedja-sedästä en ole ikinä aiemmin kuullutkaan.
Fedja-setä ja kissa

Willilady sen sijaan on kuulemma kahlannut Fedja-sedät pikkulikkana ja osasi kertoa minulle jotain tämän päivän kohteesta, jonka sattumalta löysin Raivolasta lasten leikkikentältä. Älkää suotta kuvitelko, että olisin sielläkään innostunut leikkimään! Kaikesta huolimatta ihan mielenkiintoinen kohde, vaikken aiheesta mitään etukäteen tiennytkään....
Posteljooni Petskin ja kissa

Eduard Uspenski loi vuonna 1974 Fedja-sedän hahmon julkaisemassaan lastenkirjassa Fedja-setä, kissa ja koira. Myöhemmin kirjoja on tullut paljon lisääkin ja niitä on julkaistu yli kahdessakymmenessä maassa, mutta etenkin Suomessa ne ovat olleet kovasti suosittuja - kuulemma!!!  
Lienevät Uspenskin hahmoja nämäkin

Hahmona Fedja-setä on mielenkiintoinen, koska hän on aikuismainen kuusivuotias pojankloppi, jonka äiti ei salli puhuvan kissan, Matroskinin, muuttaa heidän kotiin. Siksipä hän karkaa maalle Prostokvashino-nimiseen kylään, jonka nimi venäläisestä sanaleikin jälkeen tarkoittaa kirnupiimää. Muita kavereita Fedjalla ovat kissa Matroskinin lisäksi koira Musti, posteljooni Petskin, Mirri-lehmä sekä traktori Tr-tr Mitja.
messinkisiä puita ja kurki

suihkulähdekin löytyi

Lieneekö Fedjasedän kenkärajat jääneet puistoon?

Kaikki nämä Uspenskin luomat henkilöhahmot löytyvät Raivolasta lasten leikkikentältä ja ovathan ne ihan saamarin komeat verrattuna normaaliin suomalaiseen leikkipuiston varustukseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita