maanantai 18. joulukuuta 2017

Ruskeala / Marmorilouhos*

Viikonloppu kului osaltani Amazon prime videota katsellen, joten aikaa kirjoitteluun oli niukasti. Siksi tämän päivän kohde-esittely on nopeasti kokoon kasattu sepustus. Jotenkin vaan hurahdin Amazonin loistavaan Grand tour ohjelmaan, missä Top gearin vanha kolmikko seikkailee eri puolilla maailmaa autoja testaillen ja huulta heittäen. On vaan uskomattoman hyvä sarja ja suosittelen kaikille hyvästä viihteestä pitäville, vaikka autot ovatkin ohjelman kohteena. Hemmetin hyvä....
Turistikohde oli hiljainen lokakuussa 2016

Itse tulee autolla tehtyä muutama Grand tour vuodessa ja niistä yhden määränpää on tänään esittelyssä, vaikka tätäkään kohdetta ei ollut tarkoitus koskaan esitellä. Kuvatkin ovat reilun vuoden takaa, jolloin istuimme Williladyn kanssa assistentti Pirhosen auton takapenkillä ja piipahdimme Joensuun reissumme lopuksi Sortavalassa. Muut kohteet tuolta reissulta on jo esitelty, joten menkööt nyt nämäkin kuvat talteen Internetiin.
Alueesta kertoo minua paremmin infokangas

Kuinka käyttäytyä ohjeet, jopa suomeksi

Paikalla on erilaisia palveluita

Ruskeala jäi reittimme varrelle ja pitihän se käydä nopeasti vilkaisemassa kuuluisia Ruskealan marmorilouhoksia tai paremminkin marmorijärveä, koska tämä vuonna 1760-luvulla toimintansa aloittanut marmorilouhos täytettiin kirkkaalla vedellä jo ennen talvisotaa. Sitä ennen tämä paikka ehti tuottaa melkoiset määrät marmorikiveä kasvavan Pietarin kaupungin tarpeisiin. No menihän sitä toki Suomeenkin, mutta enimmäkseen Pietariin kuitenkin. Alueen luonnonvaroja hyödynnettiin pienimuotoisesti aina 1980-luvulle asti, mutta nyt se on täysin turistien paikka.
Kävelyreitti on hyvä

Tämän pidemmälle en jaksanut kävellä

Aluetta kiertää kavelyreitti ja siellä voi harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten soudella, laskea vaijerilla ja sukeltaa. Sukeltaminen onkin mielenkiintoista, koska pohjalta löytyy vielä vanhoja louhintaan käytettyjä laitteita ja se onkin todella suosittua ammattisukeltajien parissa. Kokonaisuutena alue onkin tällä hetkellä toiseksi suosituin turistikohde Laatokan Karjalassa Valamon jälkeen. Pakkohan se meidänkin oli paikalla piipahtaa, vaikkemme järveä kerinneetkään kiertää.
WC-tilat ovat edustavat

Mitä kaikkea ihmisillä onkaan tapana heittää vesiklosettiin.....

Ehkä vielä joku tekemämme Grand tour tuo tänne meidät vielä uudelleen?

Koska kuvamme ovat niin onnettomat, niin kannattaa katsella parempia vaikkapa Reissu-Esan blogistä. Ne löytyvät täältä.

Päivitys 27.7.2018
Löysin Youtubesta mainion videopätkän, missä lennetään dronella Ruskealan marmorilouhoksen yläpuolella. Kannattaa katsoa. Maisemat ovat upeat....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita