lauantai 8. kesäkuuta 2019

Kouvola / Karhunkankaan hautausmaan vihkiminen

Jep, helkkarinmoinen helleaalto on taas iskenyt Suomeen. Meikäläinen, joka ei ollenkaan perusta näistä helteistä, on aivan helisemässä! Mistään ei meinaa löytyä paikkaa, missä olisi mukava olla ja lukea vaikkapa kirjaa. Olenhan näet lomalla... Ehkä tässä pitää alkaa tehdä jotain tämän ilmastonmuutoksen ja -lämpenemisen suhteen? Itse olen monta kertaa miettinyt, että oman hiilijalanjäljen tiputtamisella voisi jopa säästää rahaakin!

Ehkä otankin seuraavaksi projektikseni ja kenties uuden blogin aiheeksi tekemäni ilmastoteot? Willimiehen ekovuosihan kuulostaisi kunnon nimeltä ja saattaisihan tuota joku vaikka lukeakin? Pakkohan tässä on jotain alkaa omaltakin osaltani tehdä, ettei oma jälkikasvuni käristy tänne ainoalle pallollemme kuoliaaksi... Vaan vielä jatkan muistomerkkien esittelyitä kuitenkin....

Myllykoskelta matkamme jatkui Inkeroisiin, joka nykyään kuuluu Kouvolaan. Melkoisen iso pitäjähän Kouvolasta on näiden kuntaliitosten myötä tullutkin, mutta vastaavaa muistomerkkiä en kuitenkaan muista näiltä nurkilta kuvanneeni. Kyseessä ei tosin ole mikään varsin erikoinen muistomerkki, mutta onhan täällä Karhunkankaan hautausmaalla silloin jotain poikkeuksellista käynyt, joten hienoa, että ovat muistaneet tällekin asialle pystyttää muistomerkin!
Hautausmaan vihkimisen muistomerkki

Kyseessä on nimittäin Karhunkankaan hautausmaan vihkiäistilaisuudessa paljastettu muistomerkki, jonka laatta kertoo kaiken oleellisen ja päivämääränkin. Vihkiminen käyttöön on tapahtunut 7.11.1937. 
Muistomerkin muistolaatta

Siinä kaikki mitä tästä tiedän ja hienoa, että ovat kokeneet asian muistomerkin arvoiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita