tiistai 13. elokuuta 2013

Parikkala / Mykkiin kivet

                                                         AC/DC "Hard as a rock"

Tänään kikkaillaan melkoisen vanhoilla kuvilla. Ikää kuvilla on liki päivälleen seitsemän vuotta, joten Willimiehen pojatkin suostuivat antamaan omat kuvansa julkaistaviksi. Väittivät, ettei kukaan noista ikivanhoista otoksista voi heitä tunnistaa. No onhan nuo vähän kasvaneet niin pituutta kuin leveyttäkin, joten tyrkätään sitten kuvat jakoon. Paikkana usein vierailemamme Parikkalan Kesusmaa. Ai niin, paikalla on myös nimi - Mykkiin kivet.
Parkkipaikalta lähtee polku Mykkiin kiville

Muutama kilometri 6-tieltä itään lähellä Saaren taajamaa, sijaitsee tämä kohde. Poikkeuksellisesti kyseessä ei ole viime sotavuosista kertova muistomerkki, vaan viimeisimmän jääkauden aikaan saama pohjoismaiden suurin siirtolohkareiden ryhmä. Vastaavia suuria järkäleitä löytyy lähialueelta enemmänkin, mutta näin isoa yhtenäistä aluetta ei muualla ole. 
Kesällä 2006 polulle oli kaatunut puita ja näköjään juniori innostui poseeraamaan 

Monet siirtolohkareet ovat kasautuneet päällekkäin ja limittäin, jolloin niiden väliin on jäänyt luolamaisia käytäviä. Ainakin pojat kulkivat innoissaan tunneleja edestakaisin. Tuskin noita enää varmaan kiinnostaisi? Kaikesta huolimatta kivet ovat pienen ajomatkan aiheuttaman koukkauksen arvoiset. Keskellä metsäistä rinnettä sijaitsevat kivenlohkareet ovat kohde, joiden vaikuttavuutta on todella vaikea valokuvien avulla välittää teille lukijoille. Siispä liitetään vähän reilummin kuvia, jos vaikkapa mielenkiintonne heräisi? 
Opastaulu antaa lisää tietoa kohteesta

Kivet ovat aikojen saatossa lohkeilleet
Siirtolohkareet ovat muodostaneet käytäviä, joissa kesusmaalaiset ovat piileskelleet vainolaisia
Puut kertonevat mittasuhteista
Melkoinen jötkäle
Kiven alle pääsee vaikka sadetta karkuun
Yleisnäkymää
Tasapuolisuuden vuoksi vanhimmainen jässikkäkin pääsee kuvaan keskeltä Mykkiin "luolaa"

2 kommenttia:

 1. Nyt on veli Willimies päässyt asiaan. Sukumme on lähtöisin noin kilometrin päässä Myykkiin kivistä, tilalta Kesusmaa 12. Siellä meitä on asunut 1650-luvulta lähtien ainakin 1800-luvun lopulle saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veli Pirhonen

   Mykkiin kivet on upea paikka. Olemme käyneet paikalla varmaan kolme neljä kertta ja aina ne ovat yhtä vaikuttava näky. Kuvat on ihan huuhaata, koska tämä paikka on pakko nähdä paikan päällä.

   t. Veli Willimies

   Poista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita