torstai 8. elokuuta 2013

Taipalsaari / JR2

                     Peer Gunt tietää myös, että JR2 lähti sotaan Taipalsaaren kirkon edustalta

Taipalsaaren kirkkotarhan ulkopuolella sijaitsevalla nurmikentällä löytyy JalkaväkiRykmentti JR2:n muistomerkki. Se sijaitsee paikalla, mistä Taipalsaaren miehet lähtivät jatkosotaan kesällä 1941. Kyseisestä joukko-osastosta olemme kirjoittaneet jo aieminkin, koska niin JR1, kuin JR2 ovat Maasotakoulun perinneyksikköjä. Niistä voit lukea täältä.
JalkaväkiRykmentti 2

JalkaväkiRykmentti 2 kuului 10.divisioonan alaisuuteen ja se perustettiin talvisodan 2.prikaatin pohjalta. Sen rungon muodostivat vuoden 1940 asevelvollisista kootut ensimmäinen ja kolmas pataljoona, mitkä olivat koulutuksessa Taipalsaarella Saikkolan kylässä, missä he olivat majoittuneet parakkeihin ja telttoihin. Talvella 1940-1941 osasto osallistui Lappeenrannan puolustusvalmisteluihin, rakentamalla Salpa-linjaan kuuluvia varustuksia Mikonsaaressa.
Muistolaatta


Keväällä 1941 joukko-osaston tehtävä muuttui. Aluksi se täydennettiin reserviläisillä täysivahvuiseksi ja sille määrättiin tehtäväksi Lappeenrannan puolustaminen. Nopeasti tehtävä kuitenkin muuttui ja lähtiessään sotamatkalle kesällä 1941, JR2 otti rintamavastuun Nuijamaalla, mistä JR2 siirrettiin Rautjärven Miettilään. Lopun sotaretken asiat voit lukea JR2:n omilta nettisivuilta sekä sotapäiväkirjoista, mitkä löytyvät täältä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita