keskiviikko 14. elokuuta 2013

Taipalsaari / Isänmaan puolesta

                              Jari Sillanpää "Tuntematon"

Jep, nyt on kyllä ollut melkoista kiirettä! Kova olisi yritys julkaista kohde/päivä, mutta katsotaan kuinka pitkään paukut riittää. Tosin jos kohde esittelyt on tämänpäiväisen kaltaisia, niin näitähän julkaisisi vaikka viisi kipaletta joka päivä...

Valitettavan usein törmää näkymättömään muuriin, mikä estää löytämästä tietoa kuvaamistamme kohteista. Niin tälläkin kertaa, vaikka kyseessä on selvästi melkoisen uusi ja omalla tavallaan todella kaunis muistomerkki, mikä kunnioittaa Taipalsaaren miesten ja naisten antamaa uhria isänmaalle vuosina 1939 - 1945.
Isänmaan puolesta
Olen yleensä mahdollisimman nopeasti pyrkinyt julkaisemaan kohteet, joista emme tiedä mitään ja niin tälläkin kertaa. Olen vuorenvarma, että jossain vaiheessa joku lukijoistamme kertoo meille tietoja kohteesta, jotta voimme päivittää tarinan. Näin tulee käymään takuulla tälläkin kertaa?
Koruton teksti
Tämä puolikaaren muotoon asetettu seitsemästä harmaagraniittisesta kivenjärkäleestä koostuva muistomerkki on upealla paikalla Taipalsaaren kunnantalon puistikkoalueella ja kiviin on kaiverrettu kaikkien taipalsaarelaisten viime sodissa menehtyneen nimet. Kieltämättä melkoisen määrän ihmishenkiä on pieni Taipalsaarikin antanut Suomen vapauden puolesta.

Jäämme odottelemaan lukijavihjeitä muistomerkin tiimoilta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita