lauantai 6. syyskuuta 2014

Luumäki / Lusikkovuori A31

                                            Ismo Alanko "Vittu kun vituttaa"

Joskus sitä vaan laulun sanojen mukaisesti vituttaa aamusta iltaan. Onneksi tänään on lauantai eikä nyt sentään ihan koko päivää ole vituttanut. Aamutuimaan syöksyin kaupunkiin ostamaan juniorille mopoa ja siitä nyt mitään tullut! Kukaan ei ilmeisesti nykypäivänä halua myydä mitään, no ainakin siltä tuntuu... Hittoako niillä puhelimillanne teette, kun ette vaivaudu vastaamaan soittoihin. Tekstiviestiin tulee vastaus toki salamana, mutta koita siinä nyt kysellä teknisiä tietoja ynnä muuta. Pitäkää tunkkinne ja myykää moponne jollekin muulle. Vielä jos SaiPakin ehtoolla häviää, niin sitten biisivalinta olisi täydellinen....
Lusikkovuoren pääsisäänkäynti

Päivän kohde on taas Salpa-linjaan liittyvä rakennelma, mikä hakee vertaistaan. No siinähän hakee, koska kyseessä on suurin linjaan liittyvä yksittäinen rakennelma. Lusikkovuoren majoitusluola on näet suurin kaikista ja muodostaa melkoisen kompleksin maan alla. Keskeneräisenäkin se on melkoisen vaikuttava, koska se muodostuu 81 metriä pitkästä tunnelista, minkä keskikohdasta löytyy vielä 31 metriä pitkä poikittaistunneli. Koko rakennelma on betonoitu lattian osalta ja valtaosa seinistäkin, etenkin kaikkien kolmen sisäänkäynnin kohdalta.
Melkoiseen kallioon louhittu luolasto

Tämä rakennelma oli tarkoitettu 400 miehen majoituspaikaksi taisteluiden tiimellyksessä, mutta onneksi sitä ei koskaan tarvinut ottaa alkuperäiseen käyttöön. Nykyisin siellä voi järjestää tilauksesta erilaisia juhlia ja tapahtumia, mutta muuten tunneli on suljettu asiattomilta. Niinpä minäkin tyydyin ottamaan valokuvia ulkopuolelta, koska kukaan tuttu ei halunnut tänä kesänä viettää häitä ynnä muita juhlia kosteassa luolassa. No ehkä ensi suvena on näyttää sisäkuviakin Lusikkovuoren uumenista. 
Kait tuonne olisi päässyt sisäänkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita