Willimies on historiaan jo nuorena hurahtanut lappeenrantalainen, jonka retket johtavat muistomerkeille, historiallisille paikoille ja luonnonnähtävyyksien äärelle. Matkat alkoivat vuonna 2012 Lappeenrannasta ja jatkuivat kaikkialle Etelä-Karjalaan. Nyt uusina aluevaltauksina ovat Kymenlaakso ja luovutettu Karjala. Suuruudenhulluna tyyppinä Willimies ja assistentti Willilady aikovat kuvata alueiden kaikki merkittävät kohteet.
Jep, melkoinen viikonloppu takana vaikka tuo lieneekin vielä vähän vaiheessa. Emäntä lähti eilisaamuna sivistymään Joensuuhun jollekin kurssille ja omat pojat saapuivat täyttämään tyhjiötä Joutsenoon. Tämä yhdistelmä ohjasi poikien isäukon turmioon. Grilli pihamaalla, SaiPan lauantaiottelu ja saavillinen olutta sekä lekkeri viskiä ovat äärimmäisen turmiollinen yhdistelmä. Tuohon kun lisää vielä assistentti Ritan ja naapurit, niin siitähän seuraa selkeesti olotila, jolloin on turha kuvitella saavansa mitään alykästä aikaan. Lieneekö syynä ollut myöhäinen saunominen vai mikä....?
Kanavamuseo toimii vuonna 1846 rakennetussa rakennuksessa
Koska älykästä toimintaa ei siis voi kuvitellakaan, niin päivitetään blogia yhdellä kohteella, mitä ei todellakaan ollut tarkoitus julkaista missään vaiheessa. Esittelyvuorossa Saimaan kanavan varresta Mälkiältä löytyvä Kanavamuseo, joka toimii alunperin kanavatyömaan ensimmäisen lohkon työpäällikön virkatalona. Rakennus onkin seisonut samalla paikalla aina vuodesta 1846 lähtien, mutta käyttötarkoitus on toki muuttunut. Alun perin rakennuksen takana oli hyötypuutarha, mistä työpäällikkö sai leivän päälle ylimääräistä apetta.
Kanavamuseon miljöötä
Virkataloon kuulunutta kalustoa
Kanavan valmistumisen jälkeen rakennus muuttui kanavan yläpiirin piiripäällikön virkataloksi ja sen hyötypuutarha muutettiin upeaksi puistoksi. Valitettavasti puiston kultakausi päättyi melko nopeasti ja se kasvoi umpeen 1900-luvun aikana. Lopulta se raivattiin auki 2000-luvun alussa nyt siitä saa edes pienen käsityksen millainen se oli loistonsa aikana. Valitettavasti en sitten ottanut siitä yhtään valokuvaa...sopinee päivän teemaan? Sisäkuvatkin ovat vähän mitä sattuu, joten suosittelen teille visiittiä paikan päälle. Onhan Saimaan kanava muokannut melkoisesti Lappeenrannan kuten koko Etelä-Karjalan identiteettiä.
Museo on täynnä kanavan historiasta kertovia tauluja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita