sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Lemi / Ensimmäinen kerrostalo

                                          Led Zeppelin "Good times bad times"

Sataa, sataa ja vielä kerran sataa. MItä ihminen voi tehdä sadepäivänä? Normaalisti olisin pysytellyt sisätiloissa kirja nenän edessä, mutta tänään on ollut ihan saakelinmoinen tarmo päällä! Autossa on nyt talvikiekot alla, kanootti nostettu lammesta pihamaalle, pihamaa raivattu ylimääräisistä tavaroista ja uutta remonttia suunniteltu. Innostuin jopa laskemaan kustannusarvion makuuhuoneen remontille. Kyllä se näköjään omakotitalossa asuvan immeisen verotetaan tonnilla, vaikkei kummoista suunnittelekaan. No itse asiassa halpaahan tuo on.... mutta kun noita tonnin rahareikiä on odotettavissa vielä tulevaisuudessakin lukuisia!
Lemin ensimmäinen kerrostalo

Vaan kun on tarmoa, niin heitetäänpä vielä lähes uunituoreet valokuvat Lemin merkittävästä maamerkistä, mikä valmistuu kohtapuoliin. Innostuivat näet Lemillä rakentamaan pitäjään seutukunnan ensimmäisen kerrostalon. Kyllä, luitte oikein - kerrostalon! Melkoinen poruhan tuosta nousi jo ennen rakentamisen alkua, mutta mielestäni lopputulos on hemmetin komia. Sopisivat ottaa mallia muuallakin, missä nostellaan betonielkkuja päällekäin ja nimitetään mokomaa rakennelmaa kerrostaloksi. On näet näiden nykyajan kerrostalokämppien hinnatkin karanneet niin pilviin, ettei meikäläisellä ainakaan ole niihin varaa, vaan sijoittelen mielummin tonneja oman mökin retuseeraamiseen.

En ole lukenut mistään, että Lemilläkään olisi valmistuvaa taloa rumaksi nimitetty, mutta maiseman se kuulemma pilaa. Nyt ei kirkonmäeltä ole enää näkymää Lahnajärvelle eikä sen taakse jäävälle Kivijärvelle. Ilmeisesti tätä pitää nimittää kehitykseksi, vaikkei se näkymä mihinkään katoakaan. Nyt mokomaa komiaa näkyä pääsee katsomaan kolmikerroksisen kerrostalon ikkunoista, kunhan maksaa ensin pienen korvauksen rakennuttajalle. Sinänsä kaksipiippuinen asia, mutta kerrostalo mansardikattoineen on upea! No, se on tietenkin vain minun mielipiteeni....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita